Home

Nieuws 936 x bekeken

Landbouwgrond Almere nog niet bebouwd

Almere – De gemeente Almere boekt komend jaar €104 miljoen af op grondbezit. Het gaat om aangekochte landbouwgrond, die bestemd is voor bedrijventerrein maar door de slechte markt niet te verkopen is.

De grond wordt nog als landbouwgrond verpacht, vertelt een woordvoerder van de gemeente, en dat zal voorlopig zo blijven. Het gaat hierbij onder andere om grond bij het bedrijventerrein Stichtsekant. Wel is het de bedoeling dat hier op termijn alsnog gebouwd zal worden, maar op welke termijn kan de gemeente niet zeggen. Wethouder Henk Mulder, verantwoordelijk voor grondzaken binnen de gemeente, geeft in het Financieel Dagblad aan dat de grond uit de ontwikkeling wordt gehaald en vanaf nu als landbouwgrond wordt beschouwd.

Almere moet nu flink gaan bezuinigen omdat het de grond niet verkocht krijgt. Toen de grondmarkt op een hoogtepunt was heeft de gemeente voor ongeveer €0,5 miljard aan grond gekocht. Hoeveel hectare grond rondom de stad voorlopig landbouwgrond blijft, kan de gemeente niet zeggen.

Of registreer je om te kunnen reageren.