Home

Nieuws 5 reacties

Iran wil vlees en zuivel naar Rusland exporteren

Teheran – Iran wil vlees, vis en zuivelproducten exporteren naar Rusland. Dat meldt de Russische voedselveiligheidswaakhond Rosselkhoznadzor nadat het hoofd van de Russische dienst, Sergei Dankvert, het hoofd van de veterinaire dienst van Iran Mehdi Khalaj ontmoette. De ontmoeting vond plaats op Iraans verzoek.

Iraanse bedrijven voeren volgens persbureau Ria Novosti reeds vis en schelpdieren uit naar andere landen, waaronder lidstaten van de Europese Unie. Op 7 augustus stelde Rusland een importverbod in voor voedsel uit de VS, EU, Canada, Australië en Noorwegen. De boycot was een reactie op een reeks sancties die deze landen eerder tegen Rusland instelden vanwege de Russische steun voor separatisten in Oekraïne.

Laatste reacties

 • agratax2

  Leuk plan van Iran. Het land bezit voldoende braak liggende gronden om zijn productie uit te breiden en kennis is ook geen probleem. Helaas deze gronden zijn kurk droog en regenval kent het land nauwelijks. Beregenen uit ondergrondse bronnen gebeurd reeds op een dermate grote schaal dat de putten zout beginnen te worden. Ik zie voor Iran dan ook maar een oplossing als ze willen exporteren, -eerst importeren- uit bv. Nederland en daarna exporteren. Exporteren ze hun eigen landbouwproducten om vriendje Poetin te helpen, dan zal de bevolking het de bebaarde leiders niet in dank afnemen.

 • koestal

  bluf van de russen,Iran is het zelf wel nodig

 • ohzo

  Niet echt koestal.. Dit is al oud nieuws. En onderschat Iran niet.

 • agratax2

  ohzo. Ik onderschat Iran niet. Ik heb er gewerkt en weet redelijk goed hoe de landbouw daar in elkaar zit en hoe veel armoede er nog heerst op het platteland. Armoede en ondervoeding gaan doorgaans hand in hand. Veehouderij in Iran is een dure hobby want een groot deel van het voer wordt over duizenden kilometers aangevoerd vanuit bevloeide woestijn gebieden, dit maakt het vlees en de melk niet goedkoper, daar komt bij dat water staats schaarser wordt.

 • geen boer

  grappige veronderstelling dat Iran de plaats van de EU kan innemen. Op dit moment (en hoogstwaarschijnlijk nooit) zijn ze zeker niet in staat om voor Rusland interessante hoeveelheden/kwaliteit/consistentie/prijs te leveren.
  Het grote probleem van Iran op dit moment zijn de sancties welke in de praktijk alle financiële transacties met het land onmogelijk maken. In hoeverre zelfs Russische banken zich hieraan willen onttrekken is nog maar zeer de vraag, dat betekent op dit moment einde oefening met de westerse financiële wereld, of net als sommige westerse banken gigantische boetes betalen.
  Gaat voorlopig niet gebeuren dus.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.