Home

Nieuws 1 reactie

EU-parlement akkoord met handelsakkoord Oekraïne

Brussel - Het Europees Parlement gaat akkoord het verdrag waarin Oekraïne handelsvoordelen krijgt in de Europese Unie. Op grond van het akkoord kan 90 procent van de Oekraïense landbouwproducten heffingsvrij op de Europese markt komen.

Gevoelige producten als granen, varkensvlees, rundvlees en verwerkt voedsel vallen niet onder de regeling, om de Europese producenten te ontzien. Bij de productie van producten moet Oekraïne voldoen aan de Europese gezondheidsstandaarden.

De liberale fractie in het Europees Parlement heeft van de Europese Commissie de toezegging gekregen dat de Europese land- en tuinbouw niet de dupe wordt van de eenzijdige voordelen voor Oekraïne. VVD'er Jan Huitema had daarover vragen gesteld aan de Europese Commissie.

De Europese voedselveiligheidsnormen, en de veterinaire en fytosanitaire normen gelden ook voor de Oekraïense producten. Het handelsakkoord geldt tot eind 2015.

Eén reactie

  • Jan Veltkamp

    Maar batterij eieren mogen wel. Ze zijn goed bezig daar in brussel

Of registreer je om te kunnen reageren.