Home

Nieuws

CIWF start campagne tegen kooien

Nijmegen - Compassion in World Farming (CIWF) start een Europese campagne tegen het gebruik van kooien in de veehouderij. Volgens de organisatie veroorzaken kooien in de veehouderij veel dierenleed.

Volgens Geert Laugs, directeur van CIWF Nederland zijn de kooien in de veehouderij een uitvinding van de vorige eeuw: "Inmiddels hebben we geleerd dat kooien in de veehouderij veel dierenleed veroorzaken. Bovendien maken ze het mogelijk heel veel dieren in een kleine ruimte te proppen, soms zelfs in lagen op elkaar." Eerder verbood de Europese Unie kalverkisten en legbatterijen en werd het gebruik van kooien voor zeugen beperkt. CIWF vindt dat het nu tijd is om de volgende stap te zetten en alle kooien uit de veehouderij te bannen. De campagne 'Stop de kooien!' richt zich op alle kooien in de veehouderij, maar zal van start gaan met een actie voor het verbod op konijnenkooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.