Home

Nieuws

Sligro boekt minder winst

Veghel – Sligro Food Group heeft in 2013 een nettowinst geboekt van 68 miljoen euro, bijna 1 procent minder dan een jaar eerder.

Voor rente en belastingen kwam de winst ongewijzigd uit op 89 miljoen euro. De omzet bedroeg net als vorig jaar een kleine 2,5 miljard euro, waarvan 1,6 miljard werd omgezet in horeca, catering en zakelijke dienstverleners en ruim 800 miljoen bij supermarkten.
Een kleine winststijging in het eerste halfjaar is teniet gedaan door een moeilijke tweede helft van het jaar. Topman Koen Slippens vindt dat Sligro "in een moeilijke markt resultaten overeind heeft weten te houden." Slippens ziet tekenen van aantrekkend economisch herstel maar denkt niet dat hier al in 2014 een positieve impuls zal uitgaan. Slippens gaf geen prognose voor de resultaten in 2014.
Sligro is eigenaar van supermarktketen Emté.

Of registreer je om te kunnen reageren.