Home

Nieuws 3 reacties

Percentage tevreden en ontevreden veehouders groeit

Roggel - Meer Nederlandse varkens- en pluimveehouders zijn ontevreden over hun mengvoerleverancier dan in 2012.

Aan de andere kant is ook het percentage zeer tevreden klanten toegenomen. Dat meldt onderzoeksbureau Agridirect uit eigen onderzoek onder 1.800 varkenshouders en 1.400 pluimveehouders. 4,7 procent van de varkenshouders gaf in het onderzoek aan niet geheel tevreden te zijn over de mengvoerleverancier. In 2012 was dit percentage 3,6 procent. Bij pluimveehouders is het percentage ontevredenen gegroeid van 2,5 procent naar 5,8 procent. 18,4 procent van de varkenshouders gaf aan zeer tevreden te zijn tegen 12,8 procent een jaar eerder. Bij pluimveehouders gaf 21,7 procent aan dat ze zeer tevreden zijn, tegen 13,9 procent een jaar eerder.

Agridirect voert jaarlijks onderzoek uit naar het zogenoemde switchgedrag en de tevredenheid van varkens- en pluimveehouders over hun mengvoerleverancier. Agridirect heeft geen gegevens over de oorzaken en de redenen van de verschuivingen.

Laatste reacties

 • koestal

  er is nog wel keus om te veranderen

 • slatan

  En wat is er dan niet goed?

 • Elevage

  na deze inleiding ben je toch heel benieuwd wat de reden is van tevreden en niet-tevreden.................
  Maar gegevens over de oorzaken zijn er niet: wat is dit voor een onderzoek?? waardeloos

Of registreer je om te kunnen reageren.