Home

Nieuws 679 x bekeken

'Cheerios zonder transgene ingrediënten'

Minneapolis – General Mills gebruikt geen transgene ingrediënten meer voor Cheerios, haar populaire ontbijtgranen. In het product zat transgene suiker en maiszetmeel.

Het belangrijkste ingrediënt, haver, was al niet transgeen geteeld. De Amerikaanse onderneming reageert hiermee naar eigen zeggen niet op aanhoudende kritiek in de VS op het kunstmatig aanpassen van plantengenen.
Het bedrijf zegt ook er van overtuigd te blijven dat de technologie veilig is. Het bedrijf financierde samen met onder meer Nestlé, Monsanto en PepsiCo een lobby tegen de verplichte labeling van voeding met transgene ingrediënten in de staat Washington. General Mills behoort tot de grootste voedingsconcerns wereldwijd. Het bedrijf is bekend van ontbijtgranen maar is ook onder meer eigenaar van het Franse yoghurtmerk Yoplait.

Of registreer je om te kunnen reageren.