Home

Foto & video 1 reactie

Nieuwsfoto‘s: Graanoogst en nog steeds weinig water

Selectie van opvallende agrarische nieuwsfoto’s van de afgelopen week van over de hele wereld.

Foto

 • Beregening van landbouwgronden is nog steeds nodig en de komende periode blijft dat ook nog wel zo. Vanwege de aanhoudende droogte patrouilleert de brandweer boven brandgevaarlijke (natuur)gebieden. Tijdens zo'n patrioullevlucht werd deze foto gemaakt. - Foto: ANP

  Beregening van landbouwgronden is nog steeds nodig en de komende periode blijft dat ook nog wel zo. Vanwege de aanhoudende droogte patrouilleert de brandweer boven brandgevaarlijke (natuur)gebieden. Tijdens zo'n patrioullevlucht werd deze foto gemaakt. - Foto: ANP

 • De zon schijnt fel boven de oogstrijpe graanvelden in het Duitse Giesen. - Foto: ANP

  De zon schijnt fel boven de oogstrijpe graanvelden in het Duitse Giesen. - Foto: ANP

 • De wintergerst van Fokko Buseman is er alweer bijna allemaal af. De akkerbouwer heeft een nette opbrengst, hij schat dat er zo'n 10 ton per hectare af komt. - Foto: Koos van der Spek

  De wintergerst van Fokko Buseman is er alweer bijna allemaal af. De akkerbouwer heeft een nette opbrengst, hij schat dat er zo'n 10 ton per hectare af komt. - Foto: Koos van der Spek

 • De uien in Zuid-Limburg hebben dorst. - Foto: Twan Wiermans

  De uien in Zuid-Limburg hebben dorst. - Foto: Twan Wiermans

 • Dit meisje neemt een jonge Jersey mee naar de keuring tijdens de jaarlijkse Great Yorkshire Show in het Britse Harrogate. - Foto: EPA

  Dit meisje neemt een jonge Jersey mee naar de keuring tijdens de jaarlijkse Great Yorkshire Show in het Britse Harrogate. - Foto: EPA

 • Als de koeien niet naar het gras gaan, komt het gras wel naar de koeien. Het vee van melkveehouder Wikkerink in Aalten (Gld.) loopt in de zomer namelijk niet in de wei, maar staat in de open stal. Bijvoeren met vers gras doet Wikkerink graag, maar met de huidige droge omstandigheden wordt het steeds moeilijker om aan vers gras te komen. “Gelukkig hebben we nog ruwvoer genoeg,” aldus de veehouder. - Foto: Hans Prinsen

  Als de koeien niet naar het gras gaan, komt het gras wel naar de koeien. Het vee van melkveehouder Wikkerink in Aalten (Gld.) loopt in de zomer namelijk niet in de wei, maar staat in de open stal. Bijvoeren met vers gras doet Wikkerink graag, maar met de huidige droge omstandigheden wordt het steeds moeilijker om aan vers gras te komen. “Gelukkig hebben we nog ruwvoer genoeg,” aldus de veehouder. - Foto: Hans Prinsen

 • Het is oogsttijd voor de suikerriet in Frankrijk. De minister van Landbouw, Stephane Travert, was afgelopen week op werkbezoek op een akkerbouwbedrijf dat onder andere suikerriet verbouwt. Hij mocht een handje helpen bij de oogst. - Foto: AFP

  Het is oogsttijd voor de suikerriet in Frankrijk. De minister van Landbouw, Stephane Travert, was afgelopen week op werkbezoek op een akkerbouwbedrijf dat onder andere suikerriet verbouwt. Hij mocht een handje helpen bij de oogst. - Foto: AFP

 • Graan dorsen kan natuurlijk met een nieuwe combine, maar met deze oude Claas uit 1968 vindt Jan Hengeveld het ook nog prima gaan. Jaarlijks dorst hij voor de hobby zo'n 3 hectare, dit keer is het zomergerst op een perceel bij Aalten (Gld.). - Foto: Hans Prinsen

  Graan dorsen kan natuurlijk met een nieuwe combine, maar met deze oude Claas uit 1968 vindt Jan Hengeveld het ook nog prima gaan. Jaarlijks dorst hij voor de hobby zo'n 3 hectare, dit keer is het zomergerst op een perceel bij Aalten (Gld.). - Foto: Hans Prinsen

 • Biologische akkerbouwer Reinder de Graaf brandt het loof van de aardappelen eraf. - Foto: Koos van der Spek

  Biologische akkerbouwer Reinder de Graaf brandt het loof van de aardappelen eraf. - Foto: Koos van der Spek

Eén reactie

 • Koen123

  Mooie reportage

Of registreer je om te kunnen reageren.