Home

Foto & video

900 pk voor 140 centimeter

Diepploegen in Flevoland, buffelrace in Thailand en andere opvallende agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Biddinghuizen - Eén keer het hele bedrijf goed op de kop en daarna verder met niet-kerende grondbewerking. Dat plan is hier in uitvoering bij akkerbouwer Wilco van Hateren in Biddinghuizen. Een Fendt 1050 (500 pk) met daarachter een Fendt 939 (400 pk) van loonwerker Van Werven uit Oldebroek halen hier een zandlaag boven van 1,40 diepte. Het zand moet de zware klei van de bovenste meter (50% afslibbaar) beter bewerkbaar maken. Dat lukt, na deze klus is het percentage klei meer dan gehalveerd. Dit jaar doen ze 15 ha, volgend jaar nog eens 30. 'Het is alsof we het bedrijf opnieuw ontginnen', aldus Wilco. - Foto: Michel Velderman

  Biddinghuizen - Eén keer het hele bedrijf goed op de kop en daarna verder met niet-kerende grondbewerking. Dat plan is hier in uitvoering bij akkerbouwer Wilco van Hateren in Biddinghuizen. Een Fendt 1050 (500 pk) met daarachter een Fendt 939 (400 pk) van loonwerker Van Werven uit Oldebroek halen hier een zandlaag boven van 1,40 diepte. Het zand moet de zware klei van de bovenste meter (50% afslibbaar) beter bewerkbaar maken. Dat lukt, na deze klus is het percentage klei meer dan gehalveerd. Dit jaar doen ze 15 ha, volgend jaar nog eens 30. 'Het is alsof we het bedrijf opnieuw ontginnen', aldus Wilco. - Foto: Michel Velderman

 • Stavropol - Dat je met strobalen mooie creaties kunt maken, was bekend. Franse boeren laten dat ieder jaar weer zien in de tijd van de Tour de France. Hier in de buurt van het Russische Stavropol voegen ze nog een dimensie toe. Er is een heus pretpark gebouwd van strobalen. Landbouwbedrijf Ponomaryovo produceert diverse producten: van meloenen en pompoenen tot veel graan. Met deze pyramides van stro wil het bedrijf extra publiek trekken. - Foto: Reuters

  Stavropol - Dat je met strobalen mooie creaties kunt maken, was bekend. Franse boeren laten dat ieder jaar weer zien in de tijd van de Tour de France. Hier in de buurt van het Russische Stavropol voegen ze nog een dimensie toe. Er is een heus pretpark gebouwd van strobalen. Landbouwbedrijf Ponomaryovo produceert diverse producten: van meloenen en pompoenen tot veel graan. Met deze pyramides van stro wil het bedrijf extra publiek trekken. - Foto: Reuters

 • Portugal - Een paard of wellicht een muildier en een pony in Portugal, ergens op het door bosbranden geteisterde platteland. Overal in Zuid-Europa woeden ongekend veel bosbranden, net als in de VS en Canada. - Foto: ANP

  Portugal - Een paard of wellicht een muildier en een pony in Portugal, ergens op het door bosbranden geteisterde platteland. Overal in Zuid-Europa woeden ongekend veel bosbranden, net als in de VS en Canada. - Foto: ANP

 • Beauvilliers (Fr.) - De graanoogst vordert snel dit jaar in Europa, door het droge weer. Hier middenin Frankrijk. - Foto: ANP

  Beauvilliers (Fr.) - De graanoogst vordert snel dit jaar in Europa, door het droge weer. Hier middenin Frankrijk. - Foto: ANP

 • Thailand - Altijd spektakel, de waterbuffelraces die Thaise boeren jaarlijks houden. De races horen bij oogstfeesten en zijn bedoeld om de traditionele rol van waterbuffels te promoten. Mechanisatie neemt toe in de natte rijstbouw in Zuidoost-Azie". - Foto: ANP

  Thailand - Altijd spektakel, de waterbuffelraces die Thaise boeren jaarlijks houden. De races horen bij oogstfeesten en zijn bedoeld om de traditionele rol van waterbuffels te promoten. Mechanisatie neemt toe in de natte rijstbouw in Zuidoost-Azie". - Foto: ANP

 • Midwolda – Loonwerker Kees Doornbos maait een 14 hectare groot perceel koolzaad op zwad voor de Gebroeders Boonman in het Groningse Midwolda. Het gewas laat zich goed maaien, het hangt iets en is net niet te zwaar. De loonwerker is de laatste anderhalve week iedere nacht op pad om ergens te maaien. Normaal maait hij eerst het koolzaad en het graszaad komt er dan achteraan. Dit jaar lopen de werkzaamheden meer door elkaar heen. De loonwerker moet daardoor vaak van voorzetstuk wisselen. Meestal kan hij ’s avonds rond 21.30 uur, als de dauw in het gewas komt, beginnen met maaien. Rond 8.00 uur ’s ochtends moet hij stoppen om zaadverlies te voorkomen. - Foto: Koos van der Spek

  Midwolda – Loonwerker Kees Doornbos maait een 14 hectare groot perceel koolzaad op zwad voor de Gebroeders Boonman in het Groningse Midwolda. Het gewas laat zich goed maaien, het hangt iets en is net niet te zwaar. De loonwerker is de laatste anderhalve week iedere nacht op pad om ergens te maaien. Normaal maait hij eerst het koolzaad en het graszaad komt er dan achteraan. Dit jaar lopen de werkzaamheden meer door elkaar heen. De loonwerker moet daardoor vaak van voorzetstuk wisselen. Meestal kan hij ’s avonds rond 21.30 uur, als de dauw in het gewas komt, beginnen met maaien. Rond 8.00 uur ’s ochtends moet hij stoppen om zaadverlies te voorkomen. - Foto: Koos van der Spek

 • Rockanje - Woensdag raakte de jonge bestuurder van een trekker vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en reed via de dijk een woonerf op. Daar ramde hij een geparkeerde auto.
De jongen raakte door het ongeval gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. - Foto: AS Media

  Rockanje - Woensdag raakte de jonge bestuurder van een trekker vermoedelijk de macht over het stuur kwijt en reed via de dijk een woonerf op. Daar ramde hij een geparkeerde auto. De jongen raakte door het ongeval gewond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis worden gebracht. - Foto: AS Media

 • Joure - Een uitslaande brand woensdag bij Joure, in een boerderij in Vegelinsoord. Bij de brand kwamen 9 kalveren om het leven. In februari was er al een schoorsteenbrand geweest in het woonhuis. De schade was nog maar net hersteld, meldt de Leeuwarder Courant. De melkkoeien en het overige jongvee bleef ongedeerd. - Foto: AS Media

  Joure - Een uitslaande brand woensdag bij Joure, in een boerderij in Vegelinsoord. Bij de brand kwamen 9 kalveren om het leven. In februari was er al een schoorsteenbrand geweest in het woonhuis. De schade was nog maar net hersteld, meldt de Leeuwarder Courant. De melkkoeien en het overige jongvee bleef ongedeerd. - Foto: AS Media

Of registreer je om te kunnen reageren.