Home

Foto & video 15408 x bekeken 4 reacties

'Zo nat is het land in 30 jaar niet geweest'

Akkerbouwers in Zuidoost-Brabant zag de afgelopen weken hun aardappelland natter en natter worden. Tientallen hectaren aardappelen, mais en suikerbieten zijn verloren. Niet alleen de opbrengstderving is een probleem, ook de vervolgschade.

Pootgoed voor volgend seizoen is verloren, herbemesting is nodig en gewasbescherming kan niet worden uitgevoerd waardoor de ziektedruk ongekend hoog is. De akkerbouwers zijn boos op hun waterschap De Dommel. Sloten zijn onvoldoende uitgediept en te laat gemaaid.

Laatste reacties

 • mali

  en maar betalen aan het waterschap met hun leuke hobby's en dikke auto's en dito salarissen.

 • mali

  iig heeft oost brabant vanavond de genade klap gehad qwa water.. wat een zooi

 • mali

  ik wil gaan emigreren naar BREXIT

 • deB.

  Nogmaals, als de margeverdeling in de keten zo blijft dat handel en retail alles opvreten, en verkwisten, dat terwijl de producent cq teler minimaal of helemaal geen rendement heeft, gaat alles vroeg of laat naar de haaien.

  Geheel het platteland wordt uitgemolken!!

Of registreer je om te kunnen reageren.