Home

Foto & video 3309 x bekeken 2 reacties

AGR/gps installeren op mesttrailer en trekker

Sinds april gelden nieuwe, strengere vervoersregels voor vaste mest. De AGR/gps-apparatuur moet dan onlosmakelijk verbonden zijn met het chassis van het transportmiddel. Vanaf 1 september 2015 gaat de NVWA daadwerkelijk handhaven op gebruik van de nieuwe AGR/gps bij vervoer van vaste mest. Het bedrijf Data2track levert en installeert deze apparatuur. Zoals vorige week, bij mesthandelaar Dams in Zundert (N.-Br.)

Foto

 • Een monteur bevestigt het GPS/GPRS modem in de vrachtwagen. Het modem verzendt alle informatie die de overheid wil hebben naar RVO.nl. Minimaal zeven jaar moet de mestvervoerder de tracking- en tracinggegevens bewaren. Ook deze laatste regel geldt vanaf 1 april.

  Een monteur bevestigt het GPS/GPRS modem in de vrachtwagen. Het modem verzendt alle informatie die de overheid wil hebben naar RVO.nl. Minimaal zeven jaar moet de mestvervoerder de tracking- en tracinggegevens bewaren. Ook deze laatste regel geldt vanaf 1 april.

  Foto: Bert Jansen
 • Monteur Rogier Epping werkt als zzp-er voor Data2track, leverancier van AGR/gps-apparatuur. <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Nieuws/2015/6/Mesttransporteurs-aan-de-slag-met-AGRGPS-1773185W/" target="_blank">Hij monteert in de cabine van een trekker een boordcomputer en modem</a>. Trekkers die luchtgeveerde aanhangwagens met vaste mest vervoeren, moeten ook uitgerust worden met vaste AGR/gps-apparatuur. Voor bladgeveerde aanhangers geldt de regel vanaf 1 januari 2016.

  Monteur Rogier Epping werkt als zzp-er voor Data2track, leverancier van AGR/gps-apparatuur. Hij monteert in de cabine van een trekker een boordcomputer en modem. Trekkers die luchtgeveerde aanhangwagens met vaste mest vervoeren, moeten ook uitgerust worden met vaste AGR/gps-apparatuur. Voor bladgeveerde aanhangers geldt de regel vanaf 1 januari 2016.

  Foto: Bert Jansen
 • De AGR-boordcomputer registreert de laad- en loslocaties, ritten en orders. Met een handscanner scant de mestvervoerder de barcode van het vervoersbewijs dierlijke mest (VDM), de pot en deksel van het mestmonster. Het gewicht van het monster wordt handmatig ingevoerd. Al deze gegevens worden doorgestuurd naar RVO.nl.

  De AGR-boordcomputer registreert de laad- en loslocaties, ritten en orders. Met een handscanner scant de mestvervoerder de barcode van het vervoersbewijs dierlijke mest (VDM), de pot en deksel van het mestmonster. Het gewicht van het monster wordt handmatig ingevoerd. Al deze gegevens worden doorgestuurd naar RVO.nl.

  Foto: Bert Jansen
 • Vorige week werden alle voertuigen die Dams Mesthandel en Transport gebruikt voor vervoer van vaste mest, uitgerust met AGR/gps-apparatuur. Kosten zijn €2.495 voor een boordcomputer en modem in de cabine van het trekkende voertuig en €495 voor het plaatsen van een sensor en toebehoren op het getrokken voertuig. De genoemde prijzen zijn zonder inruil van oude apparatuur.

  Vorige week werden alle voertuigen die Dams Mesthandel en Transport gebruikt voor vervoer van vaste mest, uitgerust met AGR/gps-apparatuur. Kosten zijn €2.495 voor een boordcomputer en modem in de cabine van het trekkende voertuig en €495 voor het plaatsen van een sensor en toebehoren op het getrokken voertuig. De genoemde prijzen zijn zonder inruil van oude apparatuur.

  Foto: Bert Jansen
 • Iedere bakwagen, aanhangwagen of oplegger moet sinds april zijn voorzien van een druksensor. De druksensor meet of een vracht geladen is of gelost. De trailer controller registreert de druk.

  Iedere bakwagen, aanhangwagen of oplegger moet sinds april zijn voorzien van een druksensor. De druksensor meet of een vracht geladen is of gelost. De trailer controller registreert de druk.

  Foto: Bert Jansen
 • Bij een bepaalde drukwaarde geeft de trailer controller automatisch een signaal af aan de boordcomputer. De drukwaarde wordt vooraf en per getrokken trailer ingesteld door de leverancier van de apparatuur.

  Bij een bepaalde drukwaarde geeft de trailer controller automatisch een signaal af aan de boordcomputer. De drukwaarde wordt vooraf en per getrokken trailer ingesteld door de leverancier van de apparatuur.

  Foto: Bert Jansen
 • Op het getrokken voertuig wordt een automatische laad- en losdetectiesensor gemonteerd. Deze registreert het moment van lossen en laden. Met behulp van GPS/GPRS wordt de locatie genoteerd. Via een CAN-kabel is de controller verbonden met de AGR-boordcomputer in de cabine. Het modem verzendt alle informatie real-time naar RVO.nl.

  Op het getrokken voertuig wordt een automatische laad- en losdetectiesensor gemonteerd. Deze registreert het moment van lossen en laden. Met behulp van GPS/GPRS wordt de locatie genoteerd. Via een CAN-kabel is de controller verbonden met de AGR-boordcomputer in de cabine. Het modem verzendt alle informatie real-time naar RVO.nl.

  Foto: Bert Jansen
 • Leveranciers en monteurs van de nieuwe apparatuur zijn erg druk om alle transportvoertuigen voor vaste mest uit te rusten. Hoewel de nieuwe vervoersregels voor vaste mest per april zijn ingegaan, <a href="http://www.boerderij.nl/Home/Achtergrond/2015/6/Overheid-pakt-mestfraude-aan-1770740W/#256701" target="_blank">gedoogd NVWA tot september</a>. Drijfmestvervoer wordt al geregistreerd en gemonitord met AGR/gps. Dit jaar zijn 638 intermediairs in Nederland actief.

  Leveranciers en monteurs van de nieuwe apparatuur zijn erg druk om alle transportvoertuigen voor vaste mest uit te rusten. Hoewel de nieuwe vervoersregels voor vaste mest per april zijn ingegaan, gedoogd NVWA tot september. Drijfmestvervoer wordt al geregistreerd en gemonitord met AGR/gps. Dit jaar zijn 638 intermediairs in Nederland actief.

  Foto: Bert Jansen

Laatste reacties

 • masmas

  bij radioactief afval zijn er waarschijnlijk minder regels aan. Waanzin in nederland

 • mbeirens

  Dat ze er nog niet zijn opgekomen alle boten in de Middellandse zee zo'n setje mee te geven... Kunnen we ook proactief mee ingrijpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.