Home

Foto & video 3094 x bekeken 2 reactieslaatste update:23 mrt 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 12

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Siem Reap – Soburn, een Cambodjaans meisje van 11 jaar, moet elke dag voor ze naar school gaat naar de vuilstortplaats om varkensvoer bij elkaar te scharrelen. Deze 8 hectare grote vuilnisbelt is een soort toeristische attractie geworden, omdat kinderen als Soburn hier zo aan het werk zijn. Binnenkort komt de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama naar Cambodja om aandacht te vragen voor de campagne Laat Meisjes Leren.</p>

  Siem Reap – Soburn, een Cambodjaans meisje van 11 jaar, moet elke dag voor ze naar school gaat naar de vuilstortplaats om varkensvoer bij elkaar te scharrelen. Deze 8 hectare grote vuilnisbelt is een soort toeristische attractie geworden, omdat kinderen als Soburn hier zo aan het werk zijn. Binnenkort komt de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama naar Cambodja om aandacht te vragen voor de campagne Laat Meisjes Leren.

  Foto: Reuters
 • <p>New Delhi – Indiase boeren protesteren al maanden tegen landhervormingen die nadelig voor hen uitpakken. Ondanks de protesten werd de omstreden wet deze maand toch aangenomen.</p>

  New Delhi – Indiase boeren protesteren al maanden tegen landhervormingen die nadelig voor hen uitpakken. Ondanks de protesten werd de omstreden wet deze maand toch aangenomen.

  Foto: ANP
 • <p>Yili – Kazachse herders brengen aan het einde van de winter hun vee naar weidegebieden. In de Chinese autonome regio Xinjiang Uighur is nog veel traditionele veehouderij. Bijna een half miljoen stuks vee wordt zo in het voorjaar verplaatst.</p>

  Yili – Kazachse herders brengen aan het einde van de winter hun vee naar weidegebieden. In de Chinese autonome regio Xinjiang Uighur is nog veel traditionele veehouderij. Bijna een half miljoen stuks vee wordt zo in het voorjaar verplaatst.

  Foto: Reuters
 • <p>Mount Vernon – De Britse Prins Charles op bezoek bij de Pionieer Farm, een bekend Amerikaans museum in de staat Virginia. Hier had George Washington, Amerika's eerste president, een plantage.</p>

  Mount Vernon – De Britse Prins Charles op bezoek bij de Pionieer Farm, een bekend Amerikaans museum in de staat Virginia. Hier had George Washington, Amerika's eerste president, een plantage.

  Foto: ANP
 • <p>Scheemda – Een trekker op kooiwielen voor een kromtandeg van zes meter breed. Het is een ietwat ongebruikelijk beeld. Akkerbouwer Naayer uit Scheemda maakt zo een perceel klaar voor het zaaien.</p>

  Scheemda – Een trekker op kooiwielen voor een kromtandeg van zes meter breed. Het is een ietwat ongebruikelijk beeld. Akkerbouwer Naayer uit Scheemda maakt zo een perceel klaar voor het zaaien.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Finsterwolde - Loonbedrijf Boven uit Finsterwolde in de provincie Groningen is bezig met het doorzaaien van grasland. De veehouders zitten een beetje met een dilemma, als je inzaait ben je dan de muizen aan het voeren? Maar als je langer wacht dan verstikt het jonge gras onder het bestaande gras.</p>

  Finsterwolde - Loonbedrijf Boven uit Finsterwolde in de provincie Groningen is bezig met het doorzaaien van grasland. De veehouders zitten een beetje met een dilemma, als je inzaait ben je dan de muizen aan het voeren? Maar als je langer wacht dan verstikt het jonge gras onder het bestaande gras.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Oostwold - Bij Pieter v.d. Burg uit het Groningse Oostwold was afgelopen week een demo met het strooien van vleeskuikenmest in wintertarwe. Met twee mestverspreiders en drie onkruidharken. De mestverspreider gaf een beter strooibeeld.</p>

  Oostwold - Bij Pieter v.d. Burg uit het Groningse Oostwold was afgelopen week een demo met het strooien van vleeskuikenmest in wintertarwe. Met twee mestverspreiders en drie onkruidharken. De mestverspreider gaf een beter strooibeeld.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Borgercompagnie - Frank Doornbos uit het Drentse Borgercompagnie is begonnen met het steken van asperges. Afgelopen week was het begin, komende week gaat het los met de oogst. De warmte komt van de vergister van de buurman. Naast asperges heeft Frank straks ook aardbeien.</p>

  Borgercompagnie - Frank Doornbos uit het Drentse Borgercompagnie is begonnen met het steken van asperges. Afgelopen week was het begin, komende week gaat het los met de oogst. De warmte komt van de vergister van de buurman. Naast asperges heeft Frank straks ook aardbeien.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Elst - Leerlingen van groep vier van de protestants-christelijke basisschool Het Visnet uit het Utrechtse Elst waren donderdag dapperder dan de juf. Tijdens de smaakles durfden enkele kinderen best een sprinkhaan te proeven. Juf De Jong vond het maar niets. De leerlingen mochten donderdagmiddag sprinkhanen verorberen omdat de werkweken, met als thema De Smaakpolitie, donderdagavond worden afgerond met een insectenkok. Omdat insecten veel proteïnen en andere gezonde voedingsstoffen bevatten, zien voedingsdeskundigen sprinkhanen bijvoorbeeld als een prima vleesvervanger. Maar een sprinkhaanburger smaakt ongetwijfeld lekkerder dan een gevriesdroogde sprinkhaan. "Ik eet liever poep", aldus een van de kinderen.</p>

  Elst - Leerlingen van groep vier van de protestants-christelijke basisschool Het Visnet uit het Utrechtse Elst waren donderdag dapperder dan de juf. Tijdens de smaakles durfden enkele kinderen best een sprinkhaan te proeven. Juf De Jong vond het maar niets. De leerlingen mochten donderdagmiddag sprinkhanen verorberen omdat de werkweken, met als thema De Smaakpolitie, donderdagavond worden afgerond met een insectenkok. Omdat insecten veel proteïnen en andere gezonde voedingsstoffen bevatten, zien voedingsdeskundigen sprinkhanen bijvoorbeeld als een prima vleesvervanger. Maar een sprinkhaanburger smaakt ongetwijfeld lekkerder dan een gevriesdroogde sprinkhaan. "Ik eet liever poep", aldus een van de kinderen.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Eemshaven - Jaarlijks laat Groningen Seaports slib uit de haven en de Eems verwijderen, het slib werd tot nu toe over de Waddenzee verspreid en gestort. Een aantal boeren wilde wel meewerken aan een proef. Er zitten mineralen in het slib die bij de verbouw van suikerbieten van pas komen. Er is een proef gestart met 30 ton per hectare. Dat wordt hier uitgereden.</p>

  Eemshaven - Jaarlijks laat Groningen Seaports slib uit de haven en de Eems verwijderen, het slib werd tot nu toe over de Waddenzee verspreid en gestort. Een aantal boeren wilde wel meewerken aan een proef. Er zitten mineralen in het slib die bij de verbouw van suikerbieten van pas komen. Er is een proef gestart met 30 ton per hectare. Dat wordt hier uitgereden.

  Foto: Koos van der Spek
 • <p>Kamerik – Boerenkazen worden getest op het jaarlijkse Cum Laude-concours in Kamerik. <a href="http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/2015/3/Prijzen-Cum-Laude-kaas-en-zuivel-verdeeld-1731805W/" target="_blank">De uitslag is bekend</a>.</p>

  Kamerik – Boerenkazen worden getest op het jaarlijkse Cum Laude-concours in Kamerik. De uitslag is bekend.

  Foto: Ton Kastermans

Laatste reacties

 • agpros

  Ik zet vraagtekens bij foto 5 van landbouwnieuws week 12 en bij foto 1 en 2 van landbouwnieuws week 10

 • agpros

  Op23 maart zijn deonderschriften eindelijk en heimelijk aangepast

Of registreer je om te kunnen reageren.