Home

Foto & video 4 reactieslaatste update:23 mrt 2015

Landbouwnieuws in beeld: week 11

Een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • <p>Barneveld – Vogelgriep in het hartje van het Nederlandse pluimveehouderijgebied. Het gaat om de laagpathogene variant. Het wachten is op uitslag van de monsters op omliggende bedrijven.</p>

  Barneveld – Vogelgriep in het hartje van het Nederlandse pluimveehouderijgebied. Het gaat om de laagpathogene variant. Het wachten is op uitslag van de monsters op omliggende bedrijven.

  Foto: ANP
 • <p>Amersfoort – Blije gezichten bij Cees 't Hart en Piet Boer van FrieslandCampina. Vertrekkend topman 't Hart laat een gezond bedrijf achter, ondanks de Russische boycot die het bedrijf €80 miljoen aan omzet kost.</p>

  Amersfoort – Blije gezichten bij Cees 't Hart en Piet Boer van FrieslandCampina. Vertrekkend topman 't Hart laat een gezond bedrijf achter, ondanks de Russische boycot die het bedrijf €80 miljoen aan omzet kost.

  Foto: ANP
 • <p>Perth – In het westen van Australië, bij Perth, is het extreem droog. Deze luchtfoto van agrarisch gebied laat de bruin verdorde percelen zien. De witte plekken zijn drooggevallen waterbassins. Het water is verdampt, er is een zoutkorst achtergebleven.</p>

  Perth – In het westen van Australië, bij Perth, is het extreem droog. Deze luchtfoto van agrarisch gebied laat de bruin verdorde percelen zien. De witte plekken zijn drooggevallen waterbassins. Het water is verdampt, er is een zoutkorst achtergebleven.

  Foto: Reuters
 • <p>Chillan – Ook in Chili is het droog. In het zuiden van het land woeden bosbranden. 15.000 hectare bos is in vlammen opgegaan.</p>

  Chillan – Ook in Chili is het droog. In het zuiden van het land woeden bosbranden. 15.000 hectare bos is in vlammen opgegaan.

  Foto: ANP
 • <p>Beilen – Jantien Borger-Wolfs van onderzoeks- en adviesbureau HLB De Groene Vlieg, neemt grondmonsters op een bollenperceel bij Beilen in Drenthe. Voordat de bollen de grond in gaan, wordt gecontroleerd op ziektes.</p>

  Beilen – Jantien Borger-Wolfs van onderzoeks- en adviesbureau HLB De Groene Vlieg, neemt grondmonsters op een bollenperceel bij Beilen in Drenthe. Voordat de bollen de grond in gaan, wordt gecontroleerd op ziektes.

  Foto: VidiPhoto
 • <p>Lampaul-Guimiliau – Enkele tientallen Franse varkenshouders hebben zondagavond een Spaanse vrachtwagentrailer met vlees uit dat land in brand gestoken. De Franse varkenshouders protesteren tegen de lage vleesprijzen die in hun ogen extra onder druk komen te staan door de import van buitenlands varkensvlees.</p>

  Lampaul-Guimiliau – Enkele tientallen Franse varkenshouders hebben zondagavond een Spaanse vrachtwagentrailer met vlees uit dat land in brand gestoken. De Franse varkenshouders protesteren tegen de lage vleesprijzen die in hun ogen extra onder druk komen te staan door de import van buitenlands varkensvlees.

  Foto: ANP
 • <p>De trailer stond vanwege de verplichte zondagsrust geparkeerd op een ‘Aire de Repos’, een parkeerplaats langs de snelweg bij Landivisiau in Bretagne. Toen de lading uit Spaans vlees bleek te bestaan, staken actievoerders de oplegger in brand. Eerder werd bij een vleesbedrijf een vrachtauto met Litouws kenteken opengebroken, maar die bleek alleen diepvrieskalkoen uit Frankrijk zelf te bevatten. Desalniettemin werd één pallet naar buiten gegooid en daar in brand gestoken.</p>

  De trailer stond vanwege de verplichte zondagsrust geparkeerd op een ‘Aire de Repos’, een parkeerplaats langs de snelweg bij Landivisiau in Bretagne. Toen de lading uit Spaans vlees bleek te bestaan, staken actievoerders de oplegger in brand. Eerder werd bij een vleesbedrijf een vrachtauto met Litouws kenteken opengebroken, maar die bleek alleen diepvrieskalkoen uit Frankrijk zelf te bevatten. Desalniettemin werd één pallet naar buiten gegooid en daar in brand gestoken.

  Foto: ANP
 • <p>Eerder hadden de boeren een bezoek gebracht aan een aantal vleesbedrijven in Bretagne om te controleren of er geen vlees uit het buitenland aanwezig was.</p>

  Eerder hadden de boeren een bezoek gebracht aan een aantal vleesbedrijven in Bretagne om te controleren of er geen vlees uit het buitenland aanwezig was.

  Foto: ANP
 • <p>Sivens – De overblijfselen van de ‘slag bij Sivens’, die milieu-activisten en de Franse politie vorige week voerden over een dam in Zuid-Frankrijk. Franse boeren hebben nu eindelijk een felbegeerd stuwmeer waar ze zoet water uit kunnen putten. De dam is zeer omstreden.</p>

  Sivens – De overblijfselen van de ‘slag bij Sivens’, die milieu-activisten en de Franse politie vorige week voerden over een dam in Zuid-Frankrijk. Franse boeren hebben nu eindelijk een felbegeerd stuwmeer waar ze zoet water uit kunnen putten. De dam is zeer omstreden.

  Foto: ANP
 • <p>Rafah – Palestijnse groentekwekers mogen na jaren weer mondjesmaat tomaten en aubergines exporteren naar Israël. Een belangrijke stap voor de wankele economie van het van de buitenwereld afgesloten, dichtbevolkte gebied.</p>

  Rafah – Palestijnse groentekwekers mogen na jaren weer mondjesmaat tomaten en aubergines exporteren naar Israël. Een belangrijke stap voor de wankele economie van het van de buitenwereld afgesloten, dichtbevolkte gebied.

  Foto: ANP
 • <p>Bac Ninh – Rustiek plaatje van een Vietnamees rijstveld. De prijzen staan onder druk door onder meer overaanbod uit Thailand.</p>

  Bac Ninh – Rustiek plaatje van een Vietnamees rijstveld. De prijzen staan onder druk door onder meer overaanbod uit Thailand.

  Foto: Reuters
 • <p>Omdurman – Rundvee onderweg naar een veemarkt in Soedan.</p>

  Omdurman – Rundvee onderweg naar een veemarkt in Soedan.

  Foto: Reuters
 • <p>Bangkok – Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het Holland paviljoen op de internationale vakbeurs VIV Asia. De Rotterdamse burgervader is op werkbezoek in Vietnam en Thailand.</p>

  Bangkok – Burgemeester Ahmed Aboutaleb opent het Holland paviljoen op de internationale vakbeurs VIV Asia. De Rotterdamse burgervader is op werkbezoek in Vietnam en Thailand.

  Foto: ANP

Laatste reacties

 • agpros

  Op dit moment  1403 om 12.30 uur lijken de onderschriften bij foto 1 en 2 ergens anders thuis te horen

 • agpros

   zouden 't Hart en Boer echt zo blij geken hebben bij het zien van deze foto?

 • agpros

  redacteuren knallen gewoon maar ietsop de site en kijken er niet weer naar om

 • agpros

  Op 23 maart is het onderschrift eindelijk en heimelijk aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.