Home

Foto & video

De 5 mooiste video's van 2015

Boerderij zet tot het nieuwe jaar alle hoogtepunten van 2015 voor u op een rijtje. Vandaag: de mooiste, interessantste en meest spraakmakende video's van 2015.

1# Verzuipmachine in actie tegen muizenplaag

9 februari 2015

Loonbedrijf Grûn en Grien uit Scharnegoutum (Fr.) heeft een werktuig ontwikkeld waarmee in korte tijd grote aantallen muizen bestreden kunnen worden. De verzuipmachine krijgt veel belangstelling.

#2 'Bouw stal direct stopgezet'

4 april 2015

Auke Bootsma uit Tzum (Fr.) is 3 jaar bezig geweest om de vergunning voor de bouw van een nieuwe stal rond te krijgen. "Toen ik hoorde van de nieuwe regels voor grondgebondenheid, heb ik direct de bouw op een laag pitje gezet. Ik bezit nu 86 hectare. In theorie zou ik al mijn koeien kunnen weiden. Als ik de nieuwe regels toepas op mijn bedrijf, zou ik 60 hectare grond in de buurt moeten bijkopen of pachten. Dat kan ik niet. Bedrijfseconomisch kan dat niet uit en die hoeveelheid grond is ook niet beschikbaar in de omgeving van mijn bedrijf."

#3 Diepploegen met 600 pk

27 augustus 2015

Richard Kimmann uit Lutten wilde de grond van zijn nieuwe, 62 hectare grote akkerbouwkavel in Hoogeveen verbeteren. Onder meer door de grond tot 190 cm diep te laten ploegen verwacht Kimmann dat de percelen geschikt zijn voor akkerbouw. Bijker Bulldozerverhuur uit Rouveen bouwde speciaal voor deze klus een ploeg. Het heeft er ongeveer 600 pk aan vermogen voor staan. Dit komt onder meer van een Cat D8 uit 1954.

4# Gezonde melkcyclus: moment van droogzetten

9 oktober 2015

Melkveehouder Jan Vlooswijk in Benschop toont hoe zijn koeien de melkcyclus doorlopen en welke maatregelen hij neemt om gezondheidsproblemen rond het afkalven te voorkomen. In een vijfdelige serie volgen we koe 158 en 168 van het moment van droogzetten tot twee maanden na afkalven. Deel 1 van de serie, over het moment van droogzetten, bekijkt u hier:

Bekijk ook de hele serie: 'Gezonde melkcyclus'.

5# Trekkers rijden over elkaar heen

23 november 2015

Elke twee jaar organiseert Abemec in Veghel een eindejaarsshow. Behalve een indrukwekkend overzicht van alle trekkers, machines en gereedschappen, vindt er meerdere keren per dag een imposante machineshow plaats. Dit keer zagen in totaal 17.000 bezoekers trekkers die letterlijk over elkaar heen rijden, een terugblik naar het verleden en een kijkje in de toekomst.

Paula Pfauth

Of registreer je om te kunnen reageren.