Home

Foto & video

Nieuwsfoto’s: Vluchtelingen in de mais

Vluchtelingen blijven naar Noord-Europa komen, ook via boerenland. Bekijk hierover en over andere onderwerpen een wereldwijde selectie van agrarische nieuwsfoto’s van deze week.

Foto

 • Kroatië - Vluchtelingen blijven naar Noord-Europa komen, ook nu het herfst geworden is. Hier loopt een migrant van onbekende herkomst met zijn kinderen door een maisveld om Kroatië binnen te komen vanuit Servië.

  Kroatië - Vluchtelingen blijven naar Noord-Europa komen, ook nu het herfst geworden is. Hier loopt een migrant van onbekende herkomst met zijn kinderen door een maisveld om Kroatië binnen te komen vanuit Servië.

  Foto: Reuters
 • Amsterdam - Afgelopen weekend beleefde Nederland zijn grootste anti-TTIP-demonstratie tot nu toe. Enkele duizenden tegenstanders van  het handelsakkoord demonstreerden in Amsterdam. In Berlijn ging het om enkele tienduizenden.

  Amsterdam - Afgelopen weekend beleefde Nederland zijn grootste anti-TTIP-demonstratie tot nu toe. Enkele duizenden tegenstanders van  het handelsakkoord demonstreerden in Amsterdam. In Berlijn ging het om enkele tienduizenden.

  Foto: ANP
 • Brazilië - Wat het eerst opvalt aan deze foto is de scherpe scheidslijn tussen het groene en het bruine deel. Het groene gebied is bos, het bruine was dat tot voor kort. Het is ontgonnen. De kleine bleke stippen in het bruine deel zijn zeboe-koeien, het gangbare runderras in Brazilië.

  Brazilië - Wat het eerst opvalt aan deze foto is de scherpe scheidslijn tussen het groene en het bruine deel. Het groene gebied is bos, het bruine was dat tot voor kort. Het is ontgonnen. De kleine bleke stippen in het bruine deel zijn zeboe-koeien, het gangbare runderras in Brazilië.

  Foto: Reuters
 • China - Enorme velden met rode pepers liggen hier te drogen in Binnen-Mongolië in China.

  China - Enorme velden met rode pepers liggen hier te drogen in Binnen-Mongolië in China.

  Foto: Reuters
 • Vietnam - Vietnamezen zijn in rap tempo bezig hun eetgewoonten te veranderen. Zuivel wordt snel populairder en daarmee de melkveehouderij. Sinds tien jaar worden hier koeienkeuringen gehouden waarbij de dieren vooral worden beoordeeld op uiterlijk, maar ook productie aandacht krijgt. Hier poseert Nguyen Van Huynh naast zijn winnende koe. Ze produceert bijna 60 kilo melk per dag, driemaal het gemiddelde van de Vietnamese melkkoeien.

  Vietnam - Vietnamezen zijn in rap tempo bezig hun eetgewoonten te veranderen. Zuivel wordt snel populairder en daarmee de melkveehouderij. Sinds tien jaar worden hier koeienkeuringen gehouden waarbij de dieren vooral worden beoordeeld op uiterlijk, maar ook productie aandacht krijgt. Hier poseert Nguyen Van Huynh naast zijn winnende koe. Ze produceert bijna 60 kilo melk per dag, driemaal het gemiddelde van de Vietnamese melkkoeien.

  Foto: Reuters
 • Ludwigsburg - Winnaar Beni Meier uit Zwitserland poseert met zijn Atlantische reuzenpompoen op het Europese pompoenkampioenschap in Ludwigsburg in Duitsland. De winnende pompoen weegt 856 kilo.

  Ludwigsburg - Winnaar Beni Meier uit Zwitserland poseert met zijn Atlantische reuzenpompoen op het Europese pompoenkampioenschap in Ludwigsburg in Duitsland. De winnende pompoen weegt 856 kilo.

  Foto: ANP/EPA
 • Sainte-Anne-d'Auray - De Bretonse agrariër Jacques Jeffredo plaatste 600 witte kruisen in het West-Franse dorp Sainte-Anne d'Aury ter nagedachtenis aan alle Franse boeren die zelfmoord pleegden, het afgelopen jaar. Hij kreeg er internationaal veel aandacht mee in de media. In Nederland zijn geen cijfers bekend over dit probleem.

  Sainte-Anne-d'Auray - De Bretonse agrariër Jacques Jeffredo plaatste 600 witte kruisen in het West-Franse dorp Sainte-Anne d'Aury ter nagedachtenis aan alle Franse boeren die zelfmoord pleegden, het afgelopen jaar. Hij kreeg er internationaal veel aandacht mee in de media. In Nederland zijn geen cijfers bekend over dit probleem.

  Foto: ANP/AFP
 • Afghanistan - In Afghanistan wordt het modernste wapentuig ingezet maar de landbouw staat er op een vooroorlogs peil, lijkt het op grond van deze foto. Een boer is bezig rijst te dorsen met ossen. De Afghaanse overheid spoort boeren aan om over te stappen van de lucratieve papaverteelt (opium) op voedselgewassen.

  Afghanistan - In Afghanistan wordt het modernste wapentuig ingezet maar de landbouw staat er op een vooroorlogs peil, lijkt het op grond van deze foto. Een boer is bezig rijst te dorsen met ossen. De Afghaanse overheid spoort boeren aan om over te stappen van de lucratieve papaverteelt (opium) op voedselgewassen.

  Foto: ANP
 • Rome - 16 oktober was wereldvoedseldag én de 70ste verjaardag van de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties. Hier spreekt VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

  Rome - 16 oktober was wereldvoedseldag én de 70ste verjaardag van de FAO, de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties. Hier spreekt VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

  Foto: ANP
 • 10 Bacarena - Na de scheepsramp met een veetransportschip dreven duizenden verdronken runderen in de haven van Bacarena in Brazilië. Dit leidde onder meer tot stankoverlast voor de omgeving. Hier worden kadavers van het strand gehaald.

  10 Bacarena - Na de scheepsramp met een veetransportschip dreven duizenden verdronken runderen in de haven van Bacarena in Brazilië. Dit leidde onder meer tot stankoverlast voor de omgeving. Hier worden kadavers van het strand gehaald.

  Foto: Reuters
 • Arnhem - De boerinnendagen van ForFarmers trokken deze week 600 boerinnen uit het hele land. De dames uit het agrarisch bedrijfsleven kregen in het Nederlandse Openluchtmuseum een peptalk van diverse sprekers tijdens de Ladies Days van veevoederbedrijf. Gastvrouw was Yvon Jaspers. Het thema van de dagen: boerentrots.

  Arnhem - De boerinnendagen van ForFarmers trokken deze week 600 boerinnen uit het hele land. De dames uit het agrarisch bedrijfsleven kregen in het Nederlandse Openluchtmuseum een peptalk van diverse sprekers tijdens de Ladies Days van veevoederbedrijf. Gastvrouw was Yvon Jaspers. Het thema van de dagen: boerentrots.

  Foto: Vidiphoto

Of registreer je om te kunnen reageren.