Home

Foto & video 3044 x bekeken 1 reactie

Bio-beurs voor bio-liefhebbers

Wie werk maakt (of wil gaan maken) van duurzame, biologische voeding en landbouw kon op 21 en 22 januari zich oriënteren op de Bio-beurs in de IJselhallen in Zwolle. Deze vakbeurs kende een uitgebreid programma workshops, lezingen en rondleidingen voor biologische boeren en tuinders die al lang in het vak zitten, voor jonge startende ondernemers en voor ondernemers uit de gangbare sector die meer willen weten over biologisch.

Foto

 • Henk van Oers staat al sinds 1981 garant voor puur biologisch vlees en vleeswaren van eigen bodem onder de naam St. Hendrick.

  Henk van Oers staat al sinds 1981 garant voor puur biologisch vlees en vleeswaren van eigen bodem onder de naam St. Hendrick.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Niet alleen is het vlees 100% biologisch, maar ook gegarandeerd glutenvrij. Elk product heeft zijn eigen unieke bereiding. Zo is de biologische boerenham vol en sappig, doordat hij in zijn eigen vocht gegaard is.

  Niet alleen is het vlees 100% biologisch, maar ook gegarandeerd glutenvrij. Elk product heeft zijn eigen unieke bereiding. Zo is de biologische boerenham vol en sappig, doordat hij in zijn eigen vocht gegaard is.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • De elektrische trekker Multi Tool Track van machinefabriek Boessenkool uit Almelo (Ov.) . Een elektrische trekker voor boeren die het beste uit hun grond willen halen. Met deze trekker heb je minder last van verdichting van de grond. Dankzij de nauwkeurige gps-besturing (met RTK-ondersteuning) rijdt de trekker altijd over dezelfde sporen, waardoor de rest van het land in goede conditie blijft.

  De elektrische trekker Multi Tool Track van machinefabriek Boessenkool uit Almelo (Ov.) . Een elektrische trekker voor boeren die het beste uit hun grond willen halen. Met deze trekker heb je minder last van verdichting van de grond. Dankzij de nauwkeurige gps-besturing (met RTK-ondersteuning) rijdt de trekker altijd over dezelfde sporen, waardoor de rest van het land in goede conditie blijft.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Aan het lange frame kunnen alle werktuigen in het zicht van de bestuurder worden opgehangen.

  Aan het lange frame kunnen alle werktuigen in het zicht van de bestuurder worden opgehangen.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Aan biologische kazen geen gebrek op de Bio-beurs. Bio Kaas bestaat al ruim 30 jaar en heeft een breed assortiment speciale biologische kazen op de markt gebracht onder de naam Bastiaansen. De kazen worden gemaakt van diverse biologische melksoorten en met veel verschillende culturen, kruiden en in diverse samenstellingen.

  Aan biologische kazen geen gebrek op de Bio-beurs. Bio Kaas bestaat al ruim 30 jaar en heeft een breed assortiment speciale biologische kazen op de markt gebracht onder de naam Bastiaansen. De kazen worden gemaakt van diverse biologische melksoorten en met veel verschillende culturen, kruiden en in diverse samenstellingen.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Bio Kaas is mede-ondertekenaar van het convenant ’Duurzame Zuivelketen’. Zo wil Bio Kaas in 2020 energieneutraal werken.

  Bio Kaas is mede-ondertekenaar van het convenant ’Duurzame Zuivelketen’. Zo wil Bio Kaas in 2020 energieneutraal werken.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Carolus is een nieuw biologisch aardappelras van Agrico dat resistent is tegen Phytophthora in het loof en in de knol. Het is een kruimige aardappel met een gele vleeskleur die geschikt is voor consumptie en frites.

  Carolus is een nieuw biologisch aardappelras van Agrico dat resistent is tegen Phytophthora in het loof en in de knol. Het is een kruimige aardappel met een gele vleeskleur die geschikt is voor consumptie en frites.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • De naam Carolus verwijst naar de Vlaamse geleerde arts en botanicus Carolus Clusius. Hij speelde in de 16e eeuw een grote rol bij de verspreiding van de aardappel in Europa.

  De naam Carolus verwijst naar de Vlaamse geleerde arts en botanicus Carolus Clusius. Hij speelde in de 16e eeuw een grote rol bij de verspreiding van de aardappel in Europa.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Van Gorp Biologische Voerders is een pionier in de biologische sector en uiterst betrokken bij de ontwikkelingen in de biologische veehouderij. Daarom breiden ze het ruwvoer leveringsprogramma uit met een speciaal mineralenassortiment onder de naam Biofit.

  Van Gorp Biologische Voerders is een pionier in de biologische sector en uiterst betrokken bij de ontwikkelingen in de biologische veehouderij. Daarom breiden ze het ruwvoer leveringsprogramma uit met een speciaal mineralenassortiment onder de naam Biofit.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Biofit ruwvoer bestaat naast gras ook uit klaver en vaak kruiden. Door de diversiteit heeft het biologische rantsoen gemiddeld andere mineralengehalten in vergelijking met gangbare rantsoenen.

  Biofit ruwvoer bestaat naast gras ook uit klaver en vaak kruiden. Door de diversiteit heeft het biologische rantsoen gemiddeld andere mineralengehalten in vergelijking met gangbare rantsoenen.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • De intensieve melkveehouderij heeft ervoor gezorgd dat de bloemrijke weides steeds schaarser worden. Daardoor is er sinds 1960 meer dan 60 procent van alle weidevogels verdwenen. Vogelbescherming voert daarom de campagne ‘Red de rijke weide’ om de weidevolgels hun broedgebied weer terug te geven.

  De intensieve melkveehouderij heeft ervoor gezorgd dat de bloemrijke weides steeds schaarser worden. Daardoor is er sinds 1960 meer dan 60 procent van alle weidevogels verdwenen. Vogelbescherming voert daarom de campagne ‘Red de rijke weide’ om de weidevolgels hun broedgebied weer terug te geven.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Van elke kilo ‘Red de Rijke Weide’-kaas die verkocht wordt, gaat er €1 naar de weidevogelbescherming. De doelstelling is om in 2020 weer 200.000 hectare bloemrijke wijde te hebben.

  Van elke kilo ‘Red de Rijke Weide’-kaas die verkocht wordt, gaat er €1 naar de weidevogelbescherming. De doelstelling is om in 2020 weer 200.000 hectare bloemrijke wijde te hebben.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Bezoekers begonnen te watertanden bij het zien van het biologische ijs van Hoeve Sonneclaer uit Fluitenberg (Dr.). Zij melken 85 koeien die in de wintermaanden in een serre-stal verblijven en de rest van het jaar in de wei lopen.

  Bezoekers begonnen te watertanden bij het zien van het biologische ijs van Hoeve Sonneclaer uit Fluitenberg (Dr.). Zij melken 85 koeien die in de wintermaanden in een serre-stal verblijven en de rest van het jaar in de wei lopen.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Met de biologische melk van hun koeien wordt de heerlijkste room- en yoghurtijs gemaakt. Niet voor niets mogen zij het EKO-keurmerk dragen.

  Met de biologische melk van hun koeien wordt de heerlijkste room- en yoghurtijs gemaakt. Niet voor niets mogen zij het EKO-keurmerk dragen.

  Foto: Foto: Theo Galama
 • Bio-beurs voor bio-liefhebbers
  Foto: Foto: Theo Galama

Eén reactie

 • Studderaar

  Minder verdichting?

  Multitooltrac weegt 10 ton exclusief werktuigen en dat op 4 cultuurwielen...

Of registreer je om te kunnen reageren.