Home

Foto & video 1628 x bekeken 4 reacties

Big Challenge fietst €824.397 bij elkaar

Veehouders fietsen donderdag 5 juni met BIG Challenge een sponsorbedrag van €824.397 bij elkaar. Wederom deden dit jaar ruim 150 veehouders mee aan de inzamelingsactie Alpe d'Huzes, waarmee ze geld bijeenbrachten voor onderzoek naar kanker.

Foto

 • 
Om half vier 's morgens is het vertrek naar beneden naar het startpunt in het dal van de Alpe d'Huez. De BIG Challengers zijn herkenbaar aan het roze helmhoesje.

  Om half vier 's morgens is het vertrek naar beneden naar het startpunt in het dal van de Alpe d'Huez. De BIG Challengers zijn herkenbaar aan het roze helmhoesje.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 

Impressiefoto van de tocht op 5 juni 2014. Het afdalen is altijd risicovol. Op het afdalen met meer dan 75 kilometer per uur stond dit jaar voor het eerst een boete. Het boetebedrag ging uiteraard naar KWF Kankerbestrijding.

  Impressiefoto van de tocht op 5 juni 2014. Het afdalen is altijd risicovol. Op het afdalen met meer dan 75 kilometer per uur stond dit jaar voor het eerst een boete. Het boetebedrag ging uiteraard naar KWF Kankerbestrijding.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 
De voorzitter van BIG Challenge, Toine van Toor, stond op de berg om de deelnemers aan te moedigen.

  De voorzitter van BIG Challenge, Toine van Toor, stond op de berg om de deelnemers aan te moedigen.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 

Nog fris tijdens een van de eerste beklimmingen.

  Nog fris tijdens een van de eerste beklimmingen.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 
Tussen bocht drie en vier was het BIG Challenge-entertainmentpunt. Hier werd de deelnemers een hart onder de riem gestoken en werden ze voorzien van een verfrissing.

  Tussen bocht drie en vier was het BIG Challenge-entertainmentpunt. Hier werd de deelnemers een hart onder de riem gestoken en werden ze voorzien van een verfrissing.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 


Vanwege het warme weer is het entertainmentpunt door de organisatie van Alpe d'HuZes gebruikt om deelnemers te stimuleren een beker bouillon of water te nuttigen. Hier vult een vrijwilliger de bekers water.

  Vanwege het warme weer is het entertainmentpunt door de organisatie van Alpe d'HuZes gebruikt om deelnemers te stimuleren een beker bouillon of water te nuttigen. Hier vult een vrijwilliger de bekers water.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 
Over de finish, voor elke deelnemer een geluksmoment!

  Over de finish, voor elke deelnemer een geluksmoment!

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 
Deelnemers werden door de vrijwilligers in het oppeppunt van BIG Challenge letterlijk in de watten gelegd na het bereiken van de top!

  Deelnemers werden door de vrijwilligers in het oppeppunt van BIG Challenge letterlijk in de watten gelegd na het bereiken van de top!

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 


Met een warme deken omgeslagen even genieten van koffie, thee, bouillon of fris en iets te eten. Vervolgens kon de volgende afdaling weer beginnen.

  Met een warme deken omgeslagen even genieten van koffie, thee, bouillon of fris en iets te eten. Vervolgens kon de volgende afdaling weer beginnen.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 
De saamhorigheidsklim: met ruim 150 fietsers en runners in BIG Challenge-tenue gezamenlijk de laatste klim omhoog. Zat je er helemaal doorheen, dan hielpen andere BIG Challengers je door het geven van een 'Hermannetje'. Dit duwtje in de rug is vernoemd naar Herman Houweling, de oprichter van BIG Challenge, die 19 januari 2010 overleed aan de gevolgen van kanker.

  De saamhorigheidsklim: met ruim 150 fietsers en runners in BIG Challenge-tenue gezamenlijk de laatste klim omhoog. Zat je er helemaal doorheen, dan hielpen andere BIG Challengers je door het geven van een 'Hermannetje'. Dit duwtje in de rug is vernoemd naar Herman Houweling, de oprichter van BIG Challenge, die 19 januari 2010 overleed aan de gevolgen van kanker.

  Foto: Jannemieke Termeer
 • 

Net voor 20.00 uur kwamen de BIG Challenge-deelnemers, als een lange roze slinger, over de finish. Voorop twee fietsers met het bord met de voorlopige opbrengst van €824.397. Betty van de Berg, de finishmiss, verwelkomde de groep boeren. Een fantastische prestatie van de Nederlandse veehouders.

  Net voor 20.00 uur kwamen de BIG Challenge-deelnemers, als een lange roze slinger, over de finish. Voorop twee fietsers met het bord met de voorlopige opbrengst van €824.397. Betty van de Berg, de finishmiss, verwelkomde de groep boeren. Een fantastische prestatie van de Nederlandse veehouders.

  Foto: Jannemieke Termeer

Laatste reacties

 • Weerkundige

  mooi resultaat feest om het mee te maken met verdriet en vreugde pet af veehouder er meer naast je werk ik weet zeker dat er vol op van hebben genoten een pluim van mij

 • koestal

  ik hoop dat het geld erg goed besteed wordt

 • PeZo

  Ik heb al die kanjers vanaf half vijf 's ochtends staan aanmoedigen in bocht 15.
  's ochtends was het rond het vriespunt (boven) en 's middags 21 graden.
  Diepe, diepe buiging voor iedereen, die met zoveel betrokkenheid naar dit evenement hebben toegeleefd en het ook hebben uitgereden of gelopen. Al dit geld gaat zonder twijfel goed besteed worden.
  Ik spoor iedereen aan dit evenement met overtuiging te ondersteunen!

 • alco1

  Het is natuurlijk overweldigend dat als je met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgt, zoveel steunbetuiging krijgt op deze wijze. Ook kunnen velen zelf alle ellende op deze manier van zich af fietsen.
  Maar het heeft ook een keerzijde. Het is eigenlijk te gek voor woorden dat geld voor onderzoeken op deze manier bij elkaar gesprokkeld moet worden. Temeer als je ziet dat er zoveel geld voor nutteloze projecten door de regering over de balk gesmeten wordt. Ook het feit dat het daar helemaal gehouden moet worden. Tel alle extra onkosten eens bij elkaar op van tol, brandstof, camping huur, organisatie e.d. Het resultaat met rondjes rond de Cauberg zou nog veel groter kunnen uitvallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.