Commentaar

2 reacties

‘Drugslabs weren van het platteland’

Nederland is niet alleen een agrarische topproducent, ook op drugsgebied blinken we uit.

Alleen is dat iets om minder trots op te zijn. De drugs-onderwereld heeft zo’n enorme omvang en er gaat zoveel geld in om dat een botsing met de ‘bovenwereld’ amper te voorkomen is.

Maatschappelijke zorgen terecht

Terecht zijn hier maatschappelijke zorgen om. Burgemeesters die bedreigd worden, aanvallen op politiebureaus, de verhalen zijn bekend. Zelfs sportverenigingen zitten er mee in hun maag – drugsbaronnen strooien nogal eens met geld om in een goed blaadje bij de mensen te komen.

Leegstaande agrarische bedrijfsgebouwen zijn makkelijke prooien voor drugsproducenten die een locatie zoeken

Ook op het platteland is er een groeiend probleem. Leegstaande agrarische bedrijfsgebouwen zijn makkelijke prooien voor drugsproducenten die een locatie zoeken.

Lees verder onder de foto

Vaten in een drugslaboratorium in een boerenbedrijf. Dit was 2 jaar geleden één van de grootste drugslabs die in Nederland ooit waren ontdekt. - Foto: ANP
Vaten in een drugslaboratorium in een boerenbedrijf. Dit was 2 jaar geleden één van de grootste drugslabs die in Nederland ooit waren ontdekt. - Foto: ANP

Illegale wietteelt is al niet meer het grootste probleem, het gaat nu om fabriekjes voor synthetische drugs. Uiteraard is dit niet een probleem van de landbouw, maar boeren liggen wel vaker dan anderen in de vuurlinie.

Bewustwording

In Gelderland en Overijssel is nu een campagne gestart van Meld Misdaad Anoniem onder de titel ‘Is leegstand in jouw buurt een kans of risico?’ Doel is om iedereen op het platteland bewust te maken van het gevaar van de drugslabs én om het anonieme meldpunt onder de aandacht te brengen.

Een goed initiatief. Met de combinatie van intimidatie en verleiding probeert de onderwereld terrein te winnen. Zaak om daar met vereende kracht een dam tegen op te werpen.

Laatste reacties

  • husky

    Volgens mij wil de overheid zo snel mogelijk de veestallen leeg hebben voor andere doeleinden.........

  • agratax(1)

    Brabant is naast de vee provincie helaas ook de pillenindustrie provincie. De drugsbaronnen zullen Gedeputeerde Grashoff dankbaar zijn voor zijn Stikstofbeleid, waardoor meer stallen vrij komen voor laboratoriumwerk en mestsilo's voor het afval uit hun "drugsstallen". Gaf hij de boeren de kans om de nog in ontwikkeling zijnde stalontwikkelingen af te wachten, dan hadden de burgemeester in de provincie aanzienlijk minder problemen met de drugsbaronnen dan er nu op hen afkomt. Ik vrees dat Grashoff geen idee heeft wat hij met zijn starre bijna Geloof s houding op termijn teweeg brengt.

Of registreer je om te kunnen reageren.