Commentaar

3 reacties

'Rabo blijft druk met zichzelf'

De halfjaarcijfers die Rabobank donderdag presenteerde zijn niet florissant. Het resultaat wordt door een aantal oorzaken gedrukt.

Zo is dit jaar een half miljard gereserveerd aan schadevergoedingen voor de beruchte renteswaps. Rabobank was één van de laatste banken die alsnog akkoord ging met een regeling om getroffen ondernemers te helpen. Ook wordt het resultaat fors gedrukt door geld dat moet worden vrijgemaakt voor het op orde brengen van de eigen organisatie.

Onrust en focus op internet organisatie

Het is de zoveelste reorganisatie die de bank in de laatste jaren heeft doorgevoerd. Dat resulteert in een groot aantal medewerkers van functie verwisselen of het bedrijf moeten verlaten. Andere medewerkers verlaten de organisatie vrijwillig om elders aan de slag te gaan. Dit alles zorgt voor onrust en focus op de interne organisatie in plaats van de klant. En daar gaat het mis, wat bijvoorbeeld kan resulteren in erg lange trajecten voor het krijgen van een financiering. Over de kwaliteit van de dienstverlening concludeert topman Draaier - politiek correct - : "We zijn nog niet waar we willen zijn".

Nadelig voor klanten en medewerkers

Uiteindelijk zijn de reorganisaties natuurlijk bedoeld om juist invulling te geven aan de eisen van deze tijd en een stak geleide organisatie neer te zetten. De wijze waarop het proces bij de Rabobank verloopt, lijkt vooralsnog vooral nadelig te zijn voor klanten en medewerkers.

Laatste reacties

 • .....

  Jammer, het was altijd zo'n goed bedrijf

 • alco1

  .............. Het was te lang te goed.

 • Roelof Wijnholds

  Gelukkig komen zo er met de Liborfraude in fraudeland Nederland wel heel goed van af bij hun eigen tucht recht systeem, Nederland is ook maar zo niet het paradijs op aarde voor fraudeurs! Advocaten worden zelfs door hun eigen toezicht houders/ deken verplicht tot - wit wassen - en verplicht bijstaan van criminelen.
  Google op Victoria Rugrecht, Vrouwejustitia in verval.nl , gastblog.

Of registreer je om te kunnen reageren.