Boerenblog

7 reacties

Valse hoop door politici

"Draaiende politici, ik kan er niet tegen", zegt Hanna uit de grond van haar hart. "Met de verkiezingen van Provinciale Staten voor de deur is het weer helemaal raak."

Ik kijk haar vragend aan: "Wie bedoel je?"

" Annie Schreijer-Pierik van het CDA en Sjoera Dikkers van de Pvda. Annie sprak op de vergadering van de NMV en zei dat er geld was voor de muizenschade uit Brussel. Daar was een speciaal potje voor. Het moest dan geen muizenplaag heten, maar een muizenramp. Later bleek het gewoon een verhaal voor de bühne. Er is geen Europees potje, maar Staatssecretaris Dijksma heeft middelen om geld vrij te maken. Volgens Annie dan. Ze verontschuldigde zich later dat ze de geplaagde boeren op het verkeerde been had gezet. Gevolg: nog geen enkel uitzicht op welke vergoeding dan ook voor de schade door de muizenplaag. Over geloofwaardigheid gesproken".

"Dan Sjoera Dikkers. Die presteerde het in het programma Radar te pleiten voor meer samenwerking in de keten bij de verbetering van het welzijn van dieren. In dit geval varkens. Er moeten goede afspraken komen tussen alle partijen. Radar coryfee Antoinette Hertsenberg wees haar er terecht op dat dit niet mocht van de ACM. Die had net de afspraak in de keten over de Kip van Morgen verboden. Sjoera lachte wat schaapachtig en beweerde dat zij genoeg mogelijkheden zag om voor een afspraak over het welzijn van varkens wel de goedkeuring van ACM te krijgen. Hoe, dat bleef in raadselen gehuld. En Antoinette vroeg niet verder."

Goede voorbeelden van Hanna. Veel woorden van politici en geen daden. Maar je mag dan toch tenminste verwachten dat men de waarheid spreekt. En dat is in bovenstaande gevallen niet het geval. De dames kunnen op geen enkele wijze waarmaken, wat ze hebben beweerd. Men geeft valse hoop.

Natuurlijk, Annie en Sjoera bedenken wel uitvluchten. Ze liggen er niet wakker van dat ze de werkelijkheid ten koste van boeren verdraaien. Wakker liggen wel de boeren en varkenshouders die het aangaat. Geen wonder dat de afstand tussen politiek en stemmer zo groot wordt.

Laatste reacties

 • veldzicht

  ' Onze' Annie bedoelt het tenminste goed voor de boeren, iets
  wat ik lang niet van alle politici kan zeggen. ach, en een foutje moet kunnen.

 • Fermer

  De 'sorry' cultuur wordt ook hier bij de reacties al gepruimd merk ik. Geld cashen als een ceo, kennis van zaken als een ......

 • alco1

  'Gedraai' is in mijn vocabulaire dat gedane beloftes teruggedraaid worden.
  Annie heeft volgens mij niets anders gezegd dan dat als.......
  Dat hier sommigen alweer een belofte in zien is hun eigen probleem.

 • agratax2

  Uit Hanna haar voorbeelden blijkt maar weer dubbel en dwars dat in verkiezingstijd alles toegestaan is >zelfs jokken om stemmen te versieren<. Ik had dit van vele partijen uit verdachte hoek verwacht, maar niet van het CDA bij monde van mevr.Schreijer-Pierik. Jammer dat politicie van naam en faam op deze wijze de politiek in diskrediet brengen. Waarom zou je als burger nog ter stembus trekken als alle rethoriek is gebaseerd op leugens en bedrog?

 • PetervanKempen

  Ergens anders in dit blad geeft mevrouw Schrijer-Pierik commentaar hoe zij die mogelijkheid zag, en bedoeld had, het punt was dat EERST de regering de beurs moest trekken en DAN, met de juiste definitie van noodzaak, waren er mgelijkheden dat vanuit de EU weer terug te krijgen. Maar ja: risico, he?
  Maar,ja.. juist dat, eest zelf de nek uitsteken , dat vertikken de dames EN heren in Den Haag allemaal, en mevrouw Dijksma? Die wordt door niemand herinnerd aan haar belofte voor een muizen verzekering de eerste storting te doen , en zo komt ieder weg met veel beloven en niets doen. Zelfs het ontheffen van derogatie of mestregels was al teveel gevraagd, zodat de boer door eigen initiatieven een snelle voedsel bron (gewas) kon hebben met erna wellicht weer goed grasland. Tsja, de boer zelf de hand aan de ploeg laten slaan door wat twijfelachtige regels tijdelijk te verruimen als middel ervoor, dat moeten we niet hebben he? liever een blik AIDers open trekken of alles wel binnen de overvloedige en overbodige regels en belemmeringen blijft en dan ook nog brutaal zijn en vragen of men ganzen goed wil voeren en de vogels vooral ook wil ontzien . Volgens mij houden melkveehouders koeien en is grasland bedoeld om die te eten te geven, maar goed ik ben geen boer, zal het wel niet begrijpen, tis ook allemaal te moeilijk.

 • Ishtar

  Beste Peter,
  Annie zat 10 jaar geleden tijdens de laatse muizenplaag in de 2e kamer.
  Toen kon ze regelen wat ze wilde, en de boerensector kreeg geld met de belofte dat oorzaken en plannen gemaakt moest worden.
  Niet gedaan dus, ook niet door de CDA zelf.
  Miscchien eens vragen aan haar waarom ze dat toen niet geregeld heeft, immers hoeft ze nu ook niet deze retoriek te spuien.
  Laate zelf een vergoeding geven, als compensatie van het cda falen van 10 jaar geleden, aan de getroffen boeren, kijk dat zou stemmen opleveren voor haar.

 • Ishtar

  @beste Peter, vraag haar ook even waarom Bleker weigerde om aanbevelingen over te nemen, bij zeer ernstige gevallen bij mestvergisters.
  Toen zat zij ook in de 2e kamer.
  Raar toch dat de CDA niet thuis geeft als het om gezondheid en veiligheid van de eigen boeren en burger achterban gaat.
  Schijnbaar gaat het alleen maar om het stemvee bij de CDA.
  Kijk even de volgende raportage aub, en geef je eerlijke mening ==>
  De biogas beerput
  <>

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.