Home

Achtergrond 1 reactielaatste update:25 sep 2018

Schone grond

VRAAG: Ik wil grond aanvoeren. Mag ik ervan uitgaan dat de leverancier schone grond aanlevert?

ANTWOORD: Nee, dat is geen automatisme. Dat blijkt uit een rechtszaak voor het Hof Arnhem-Leeuwarden waarbij geleverde grond – achteraf – aaltjes bleek te bevatten die aardappelmoeheid veroorzaken. Er was echter tussen partijen geen overeenkomst waarin stond dat de geleverde grond vrij zou zijn van die ziekteverwekkers.

►Zet op schrift waaraan een partij grond moet voldoen.

Mededelingsplicht

Het Hof oordeelt dat een algemene geldende mededelingsplicht voor een leverancier van grond over de aan- of afwezigheid van zulke organismen niet bestaat. Om deze problemen dus uit te sluiten is het heel belangrijk duidelijk op schrift te stellen waaraan een geleverde partij grond moet voldoen.

Eén reactie

  • Reactie verwijderd door een beheerder

Of registreer je om te kunnen reageren.