Home

Achtergrond 2 reacties

‘Voorkeurstem voor CDA‘er Jaco Geurts’

Op welke partijen stemmen boeren? Melkveehouder Eline Vedder-Monaster heeft zich de afgelopen maanden behoorlijk geroerd in het debat. Zij stemt op Jaco Geurts – een bewuste voorkeurstem.

Melkveehouder (en voorzitter LTO Zuidwest Drenthe) Eline Vedder uit Ruinerwold (Drenthe) is zelf inmiddels bijna politica. Ze heeft naam gemaakt met de laarzenactie tegen staatssecretaris Martijn van Dam, die de melkveehouderij maar in onzekerheid liet. Bij het televisieprogramma Pauw en Jinek diende ze GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver van repliek. De vraag is gerechtvaardigd of ze niet zelf de politiek in wil.

Eline Vedder-Monaster - Foto: Bert Jansen
Eline Vedder-Monaster - Foto: Bert Jansen

Geïnteresseerd in politiek

“Ik ben zeker geïnteresseerd in politiek, dus ik zeg geen nee. Het wordt regelmatig geopperd, en dat zet een mens aan het denken. Ik stem zelf op Jaco Geurts van het CDA. Ik heb begrepen dat voorkeurstemmen voor politici belangrijk zijn, omdat het aantal stemmen dat ze krijgen meetelt in het gewicht dat ze in de fractie hebben.”

Afschrijven dierrechten

“Vier jaar geleden stemde ik nog VVD, maar in de afgelopen vier jaar heeft Geurts een aantal dingen gedaan voor de sector die ik belangrijk vind, zoals twee jaar geleden toen opeens de dierrechten niet meer konden worden afgeschreven. Daar heeft hij zich tegen verzet en dat heeft de pluimvee- en varkenssector € 70 miljoen opgeleverd.”

Vasthoudend en benaderbaar

“Voor de melkveehouderij heeft hij een knelgevallencommissie voor elkaar gekregen. En met zijn initiatiefnota heeft hij de voedselscheidsrechter op de kaart gezet. Hij is heel vasthoudend, benaderbaar en hij weet waarvoor hij staat.”

Laatste reacties

  • alco1

    Druk die Calon maar weg bij het LTO.

  • familiebeldman1

    Waarom niet op no 44 van het cda krijgen we er 2 met boerenverstand in de kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.