Home

Achtergrond

Onderzoek mestfraude bij Arts in Stevensbeek

Bij het onderzoek wegens mestfraude dat de NVWA deze week bekendmaakte is onder meer Loon- en Grondverzetbedrijf W. Arts in Stevensbeek betrokken.

Dat bevestigde een medewerker van het bedrijf in antwoord op vragen van Boerderij. Over de aard van het onderzoek en de stand van zaken wil de medewerker geen mededelingen doen. De NVWA maakte op maandag 2 oktober bekend dat er een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar valsheid in geschrifte en fraude met mesttransporten en dat er twee veehouders en drie medewerkers van een loonbedrijf zijn aangehouden. Daarbij zou het onder meer gaan om aanpassingen aan monsterapparatuur zodat monsters niet goed worden verzegeld.

Cumela wacht onderzoek af

Cumela Nederland, de brancheorganisatie voor loonwerkers en mestdistributeurs wil niet bevestigen of loonbedrijf Arts betrokken is bij een onderzoek. Het genoemde bedrijf is wel lid van Cumela volgens Hans Verkerk, secretaris van de sectie meststoffendistributie. Verkerk benadrukt dat het gaat om een onderzoek en verdenkingen. “Er zijn wel eerder dergelijke situaties geweest waarbij later bleek dat verdenkingen niet juist waren of dat er geen veroordeling volgde”, zegt Verkerk. Maatregelen vanuit Cumela volgen pas als er sprake is van een veroordeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.