Home

Achtergrond

Carola Schouten

Carola Schouten (1977) heeft bij de start van haar ministerschap meteen betrokkenheid bij de sector getoond. Zij laat merken het boerenleven te kennen en erkennen.
Carola Schouten

Als ChristenUnie-Kamerlid was ze gedreven, betrokken en enthousiast. Die kenmerken toont ze ook in haar eerste dagen als minister.

Haar spontaniteit kan haar soms in de weg zitten, maar zal in het algemeen vooral waardering opleveren. Ze wordt gekenschetst als integer en hardwerkend. Dat laatste leerde ze als tiener op de boerderij. Ze werkte mee op het bedrijf, samen met haar moeder en twee zusters, nadat haar vader bij een ongeval was omgekomen.

In de sector is haar benoeming met gejuich ontvangen. Niet alleen vanwege het feit dat er weer een minister van Landbouw komt, maar ook vanwege haar persoon. Over haar geen onvertogen woord in politieke kringen. Zij kan goed opschieten met collega’s van alle gezindten.

Terug naar de publiekspeiling

Of registreer je om te kunnen reageren.