Home

Achtergrond 2 reacties

Moeizame uitbetaling toeslagen slechte beurt

De uitbetaling van de toeslagen loopt vertraging op. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Martijn van Dam.

De brief is vooral vervelend nieuws voor 7% van de aanvragers. Zij hebben nog geen duidelijkheid gekregen over de vraag op hoeveel toeslagen ze afgelopen jaar recht hadden, en komen mogelijk in de problemen bij het invullen van de nieuwe aanvraag. Zij vertegenwoordigen een onbekend areaal en daarmee een onbekend aandeel in de totale geldstroom.

Uitzoekerij wie waar recht op heeft

Grootste probleem is dat soms een hele keten van ondernemers verbonden is aan één perceel. Het is voor de overheid een enorme uitzoekerij om te bepalen wie dan waar precies recht op heeft. Dat is aan de ene kant begrijpelijk. Maar het kan geen nieuws zijn.

Als ontvangers van subsidie klagen over tijdstip en manier van uitbetalen, oogt dat bij de buitenwacht al snel als 'ondankbaar'. Maar frustratie en boosheid over deze gang van zaken is wel begrijpelijk en deels zeker ook terecht. 'De overheid' is mild voor zichzelf maar streng voor de invullers als het gaat om overschrijding van deadlines en fouten bij de opgave.

Ministerie vindt deadline voor invullers opgave reëel

Van Dam verwacht dat de deadline van 15 mei voor het invullen van de Gecombineerde Opgave evengoed haalbaar is, want 'het systeem' kan het aan als alle aanvragen in een kortere periode binnenkomen. Dat de invullers minder speelruimte krijgen, daar moeten ze dan blijkbaar maar overheen stappen. Kortom, geen goede beurt voor het ministerie.

Laatste reacties

  • info196

    Van Dam, pak je biezen maar. En succes gewenst aan je opvolger, die flink puin moet ruimen.

  • Tiny1946

    Van Dam heeft geeft niet voor de puinhoop gezorgd! De voorganger die heeft er wat van gemaakt,maar een ding staat als een paal boven water de boer veehouder of tuinder betaald het gelach

Of registreer je om te kunnen reageren.