Home

Achtergrond 2288 x bekeken laatste update:27 mrt 2015

Van 90 naar 305 gewascodes

Binnen de perceelsapplicatie is er een aantal wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Een daarvan is de gewascode. Waren er in 2014 nog 90 unieke codes per gewas, nu zijn dat er 305. Aan percelen kan ook een naam toegevoegd worden.

De oorzaak van de sterk gestegen aantal gewascodes is een verdere opsplitsing van verschillende gewassen. In het verleden was er bijvoorbeeld één gewascode voor bloembollen. Hieronder vielen dan alle soorten bloembollen. Vanaf dit jaar zijn er aparte codes voor tulpen, hyacinten et cetera.

Een ander nieuw aspect in de perceelsregistratie is de mogelijkheid om percelen een naam te geven. Verder is er in de legenda 'blijvend grasland' toegevoegd. Met een druk op de knop is nu op de kaart te zien welke percelen de gewascode 'blijvend grasland' hebben. Eveneens zichtbaar is welke kavels grasland in een Natura 2000-gebied liggen. Dit is vanwege het daar geldende ploegverbod.

De applicatie zelf is ook verbeterd. Nieuw is dat met één druk op de knop een perceelsgrens op de topografische grens gelegd kan worden. Eerder kwam het vaak voor dat boeren bij de opgave – vaak tevergeefs – probeerden de perceelsgrens zo dicht mogelijk bij de topografische grens te krijgen. Dit kan dus nu automatisch met één simpele handeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.