Home

Achtergrond

Alexander van der Lely

Melkrobottycoon zet in op duurzaamheid.

Functie: CEO Lely Groep
Geboortejaar: 1969

De topman van het in 1948 opgerichte familiebedrijf Lely, wereldmarktleider in melkrobots, meldde eind november 2015 trots dat melkveehouders met een Lely Astronaut-melkrobot vier procent meer melk produceren. Dat bleek uit onderzoek uitgevoerd door CRV in opdracht van Lely zelf.

Het Maassluisse bedrijf installeerde in 2014 de 20.000ste Lely Astronaut-melkrobot, 22 jaar na de ­ingebruikname van de eerste.

Tweede tak

Gedreven door duurzaamheidstrends richtte Lely een tweede tak op voor zijn bedrijf. Van der Lely is ervan overtuigd dat boeren een tweede inkomstenbron nodig hebben voor een rendabele bedrijfsvoering. Lely sorteert alvast voor op deze ontwikkeling door naast melkrobots, stalinrichtingen en voermachines ook kleinschalige windmolens aan te bieden. De ontwikkeling van een boerderijmestvergister is inmiddels in de ijskast gezet. Te nieuw en te ingewikkeld, zo bleek na jaren innoveren.

Lely is ­actief in meer dan zestig landen en biedt werk aan ruim 2.000 mensen. De omzet bedraagt € 565 miljoen. R&D-investeringen ­bedragen 6% van de ­omzet.

Van der Lely is persoonlijk verantwoordelijk voor R&D, Product Development en HR.

Of registreer je om te kunnen reageren.