Premium
André van Troost, CEO van Lely: "Den Haag pusht actief naar de korte ketens." - Foto: Roel Dijkstra RundveeInterview

Lely-topman ‘Concurrentiepositie van Nederlandse melkveehouderij gaat eraan’

Reacties

 1. Een land wat alleen grote bedrijven heeft met honderden koeien en geen fam farms is mijns inziens geen winnaar maar verliezer…

  1. Precies, veelal met hulp van investeerders.., begint hier ook al voor tekomen de behulpzame redders 🤔

 2. Van Troost heeft vooral zorgen over zijn eigen Toko, díe concurrentiepositie ziet hij verdwijnen ten faveure van regionale low tech voedselproductie.

  1. Ja scheikunde naam is zeker ook weer slechterik . Man maak je is niet zo druk over wat gebluf van een boertje . Een hond die blaft bijt niet . Als je alles als waar moet opnemen dan moet iedereen zwijgen dan kun je ook niks verkeerds zeggen . Laat die Kraats zijn gal spuwen hier kan hij geen kwaad doen . Kan mij wel voorstellen dat wil je het redden als boer je moet groeien om de kosten te kunnen verdelen over grotere omzet . Nu wil een overheid minder dieren wat al jaren aan gebeuren is . Maar ze wil in fijte ook kleinere boeren en nog minder dieren . Ja als je dan leest dat in bepaalde andere landen de bedrijven alleen maar groeien of zig kunnen ontwikkelen in vooruitgang waarin de boeren zelf ook een grote stem hebben . Kan mij voorstellen dat een boer boos wordt en dingen schrijf die zijn woede uiten maar waar hij geen daden aan verbind . Maar dat er in Den Haag de bezem een keer goed doorheen moet vind ik ook en hopelijk gaat dat snel gebeuren . En niet alleen over stikstof maar de gewone burger wordt niet gezien of gehoord .Veel middenstand stopt ,gezonheiszorg is al heeliend uitgekleed .de belastingdienst laat flink steken vallen . Een overheid die wel weet wanneer de burger optijd moet betalen maar zelf niet geregeld krijgt om terug te betalen Groningen en limburg slechte schade afwerking . meer mensen armer geworden . Als deze mensen in opstand gaan komen en je roept dan op tot een revolutie dan ruikt het wel naar opruiing . Daarom de bezem flink er door .

 3. Gisteren bij Op1; alarm over kwetsbaarheid van energievoorziening en data-uitwisseling vanuit de Noordzee. In Nederland en Europa is er geen beleid, geen materiaal om te patrouilleren en/of verdedigen, noch reserve-bronnen bij calamiteiten.
  Daarnaast is van de totale oppervlakte van de aarde slechts 3% in gebruik voor landbouw; daar moet ons voedsel van komen voor 8 miljard bewoners. In Europa niet voldoende hulpbronnen aanwezig voor elektrificatie. En wat doen wij in Nederland en Europa ? We zijn bezig met de landbouw op het meest vruchtbare stukje aarde en de vaklui weg te jagen en ons bezig houden met maak-natuur zoals beleidsmakers het graag zien.
  Tijd voor een echte revolutie …

  1. @Kraats. Je oproep in de laatste zin, zal niet gebeuren zolang de randstad nog voldoende geld omhanden heeft om iedereen van een boterham te voorzien. Als de machthebbers echt willen dan ligt West Europa zo plat omdat de communicatie en enregie voorziening geblokt wordt. Als Gaspijpen op de zeebodem verwoest kunnen worden is het doorknippen van electrische kabels en glasvezels een keinigheid. Helaas hier maakt nog Den Haag nog Brussel zich druk over (niemand ziet ze ) en de vlinders zien de burgers wel vladeren en bepalen op dit moment de politieke agenda. We wachten af.

 4. Denk juist grondgebondenheid nu een belangrijk
  vertrekpunt is, als dat niet op orde is gaat het lastig worden ondanks veel Lely rood..!!

  1. Een blijver kan wel 50 koeien erbij nemen maar geen 25 ha ook erbij en die in één generatie aflossen. Kopen kopen kopen en de volgende generaties het laten afbetalen is niet mijn visie. Heb je één kind dan maakt het wel wat gemakkelijker. Maar dan nog ben je niet wijs bezig.

  2. Maar dat wordt alleen maar moeilijker als er minder grond komt . En de akkerbouwers goede jaren hebben komt er geen grond vrij maar wordt de grond honger alleen maar meer . Of je moet grondgebondenheid koppelen aan mest afzet in de buurt en ruwvoer uit de buurt . Anders zal er veel veehouderij wegvallen .

 5. Duidelijk. Nederland kiest voor kinderboerderijen / koffieschenkers / kinder- en ouderenoppassers of fietsverhuurders. Wil je dat allemaal niet en wil je gewoon boeren dan is het wegwezen.

Beheer
WP Admin