Home

Achtergrond

Inflatie verder gedaald, voedsel goedkoper

Den Haag – De inflatie is in februari 2014 verder gedaald naar 1,1 procent. Voor de tweede opeenvolgende maand daalt de inflatie met 0,3 procent.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Onder meer benzine en voedingsmiddelen werden goedkoper ten opzichte van februari 2013. Autobrandstoffen werden 4,2 procent goedkoper, de consumentenprijs voor voedingsmiddelen daalde met 0,1 procent in totaal . Goedkoper binnen de categorie voeding werd vooral groente en aardappelen (min 2,2 procent) en vers fruit (min 4,6 procent). Vlees werd 1,5 procent duurder voor consumenten en melk, kaas en eieren werd 3,6 procent duurder.
Volgens de EU-definitie komt de Nederlandse inflatie in februari uit op 0,4 procent. Voor de hele eurozone is dat volgens Eurostat 0,8 procent. De Nederlandse inflatie ligt daarmee voor het eerst sinds september 2012 weer onder het gemiddelde in de eurozone.

Of registreer je om te kunnen reageren.