Home

Achtergrond 1090 x bekeken

Erik Hogervorst verlaat Fedecom

Nieuwegein – Erik Hogervorst stopt per november op als voorzitter van Fedecom, de brancheorganisatie voor landbouwtechniek.

Hogervorst is benaderd om in dit najaar de nieuwe voorzitter van de Europese dealerorganisatie Climmar te worden. Hogervorst was vijf jaar voorzitter, waarvan ruim anderhalf jaar als voorzitter van de fusie-organisatie Fedecom, die in juni 2013 is ontstaan door de fusie van de Federatie Agrotechniek en het Centraal Orgaan Mechanisatiebranche  .
Fedecom heeft veel te danken aan Hogervorst, vindt vicevoorzitter Jint van Dijk. "Hij was een drijvende kracht achter de fusie en is door zijn open, constructieve wijze van discussiëren en doen een plezierige bestuurder om mee samen te werken. Voor hem waren er geen vaststaande kaders waar niet aan getornd mocht worden en dat maakt dat de fusiegesprekken altijd in een positieve sfeer plaatsvonden."
De Europese functie "mag zeker gezien worden als een compliment voor de kwaliteiten van onze voorzitter", vindt  directeur Gerard Heerink, die Hogervorst roemt om zijn "no nonsense benadering" van vraagstukken. "Het was beslist geen gemakkelijke klus om fabrikanten, importeurs en dealers aan één tafel bij elkaar te brengen en te houden. Het is een uniek en nieuw model in de mechanisatiewereld, welke overigens precies aansluit op de beweging in markten en maatschappij naar ketenvorming."
Fedecom start per direct de zoektocht naar een opvolger voor Hogervorst. Binnenkort zal via de Fedecom nieuwsbrief en website een profielschets met de te volgen procedure gepubliceerd worden. Fedecom telt circa duizend leden. Fabrikanten, importeurs en dealers zijn binnen Fedecom vertegenwoordigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.