Home

Achtergrond laatste update:15 jan 2015

Albert Jan Maat (1953)

LTO-voorzitter nadert reservetijd. (2013: nr. 4)

LTO-voorman Albert Jan Maat heeft gedurende zijn voorzitterschap nooit een souvereine positie verworven. De joviale voorman mag de voorzittershamer in Nederland toch iets langer vasthouden dan gepland, een half jaar om precies te zijn. Het werd in het belang van LTO Nederland geacht dat hij het voorzitterschap van Copa-Cogeca blijvend kan combineren met het voorzitterschap van de belangenorganisatie in Nederland.  In de loop van 2015 zal duidelijk worden of Maat LTO-voorzitter blijft na deze periode.

Maat staat voor de lastige taak te zorgen dat LTO de invloed behoudt die de branche recht doet. LTO moet meebewegen met het wegvallen van de productschappen – deels zelf aangedaan – met het slinken van de beroepsgroep en met de verandering van de cultuur en instelling van boeren en tuinders.

Met lastige dossiers (mest, groei van de melkveehouderij, stikstof), is het een hele klus alle kikkers in de kruiwagen te houden. Het ziet ernaar uit dat Maat zijn langste tijd als voorzitter erop heeft zitten en dat er een generatiewisseling aankomt.

 

FUNCTIE

• voorzitter LTO Nederland

• voorzitter Copa-Cogeca

NEVENFUNCTIES

• lid dagelijks bestuur Sociaal 
Economische Raad

• bestuursvoorzitter Agriterra

• voorzitter jury Agrarisch Ondernemer van het Jaar

• lid Bankraad van de Nederlandsche Bank

• lid steering group Horizon 2020 EU

• lid WFO (World Farmers Organisation)

• lid bestuur Stichting van de Arbeid

• lid bestuur DECP (Dutch Employers Cooperation Programme)

• penningmeester Stichting Alfa Omega

Of registreer je om te kunnen reageren.