Akkerbouw

Nieuws

Precisieboeren: nauwkeurigheid vóór hogere opbrengst

Akkerbouwers die precisielandbouw toepassen, vinden nauwkeurig en efficiënt werken het belangrijkst.

Gebruikers van precisielandbouw vinden nauwkeuriger werken en efficiëntere inzet van gewasbeschermingsmiddelen belangrijker dan een hogere opbrengst, kostprijsverlaging, tijdsbesparing en een beter inzicht in de administratie.

Dat blijkt uit een enquête van Aeres en Wageningen University & Research onder boeren die interesse hebben in precisielandbouw.

Omarming precisielandbouw

De enquête geeft een beeld in hoeverre boeren al precisielandbouwtechnieken omarmen. Aan het onderzoek deden 203 bedrijven mee. Dit zijn voornamelijk (voor driekwart) Nederlandse akkerbouwers, waarvan velen ook loonwerk uitvoeren. Deze bedrijven waren ook de eersten die investeerden in bewaarcomputers en gps.

Of registreer je om te kunnen reageren.