Akkerbouw

Nieuws

SPNA: tarwe ruim week vroeger dan normaal

Op beide locaties van de Noordelijke proefboerderijen SPNA staan bijna alle tarwerassen al in volle bloei.

Dit is zeker 1 tot 2 weken eerder dan normaal, schetst de proefboerderij in de wekelijkse graanziektebarometer. De graanziektebarometer is een weergave van het verloop van aantasting van de meest voorkomende ziekten in wintertarwe gedurende het groeiseizoen.

Gele roest neemt toe

Ten opzichte van vorige week zijn de ziekteaantastingen in niet veel groter geworden, behalve gele roest; dat groeit op beide locaties langzaam door.

Op Kollumerwaard zorgt de gele roest in het zwaarst getroffen ras Benchmark ervoor dat andere ziektes hierin niet meer zijn waar te nemen. De beginnende aantasting van bruine roest op Ebelsheerd heeft zich uitgebreid van Bergamo naar het ras Expert.

Of registreer je om te kunnen reageren.