Premium
Het klimaat wordt grilliger. Met de droge zomer vers in het geheugen heeft wintertarwe als voordeel dat het de regen benut die ’s winters valt. Op de foto Diether de Jong (l) van Agrifirm en akkerbouwer Gerard Hegge (r). - Foto's: Mark Pasveer AkkerbouwErvaring

Baktarwe van eigen land verkleint CO2-voetafdruk

Gerard Hegge en Diether de Jong zijn verfrissend positief over de stand van de baktarwe.

Reacties

    1. Je neemt ALLE aspecten mee in zo’n berekening anders houd je jezelf an anderen voor de gek. Je neemt ook mee bijvoorbeeld dat de banden en de wegen veel harder slijten door het hogere gewicht van EV’s.

  1. Iedere liter “groene” diesel kost 1.24 liter echte diesel. Daar wordt niet over gepraat net als het feit dat electrische autos zo’n anderhalf keer zo veel vervuiling veroorzaken dan een benzine of diesel auto. Omdat EV’s politiek correct zijn en wetenschappers niet gecanceld willen worden of uitgescholden voor klimaat ontkenner of racist is de wetenschap bereid feiten te ontkennen of door de vingers te zien. Feit is dat wat met wat extra CO2 in de atmosfeer de fotosynthese veel efficienter verloopt met minder energie vretende inputs en veel hogere opbrengsten. Juist door een wat hoger CO2 gehalte in de atmosfeer kunnen klimaat en natuur doelen worden gerealiseerd zonder voedsel schaarste of zelfs hongersnoden te veroorzaken.

Beheer
WP Admin