Akkerbouw

Nieuws 1306 x bekeken

Ierse ‘ronde tafel’ voor problemen in akkerbouw

In Ierland komen afgevaardigden uit de akkerbouwsector bij elkaar om over problemen in de sector te praten.

De Ierse minister voor landbouw Michael Creed haalt volgende week vertegenwoordigers van akkerbouwers, voedingsindustrie, boerenbonden, leveranciers en overheidsinstellingen bij elkaar voor een rondetafelconferentie over de huidige problemen in de akkerbouw.

'Structurele veranderingen in marktsituatie'

"Behalve de problemen door het weer en de lage prijzen zijn er de komende maanden en jaren structurele veranderingen in de marktsituatie te verwachten", zegt de minister. Hij denkt dat die veranderingen wel nieuwe mogelijkheden bieden voor de akkerbouwers in zijn land. "We moeten daarom gezamenlijk de weg vooruit uitstippelen."

Of registreer je om te kunnen reageren.