Akkerbouw

Nieuws 1609 x bekeken

China hongert naar nog meer soja

China stevent af op een nieuw record voor de import van sojabonen. Dat verwacht de Amerikaanse landbouwraad in Peking.

De veehouderij heeft steeds meer voer nodig, vooral de flink groeiende intensieve veehouderij. In seizoen 2015/2016 kocht China 83 miljoen ton sojabonen op de wereldmarkt. De landbouwraad verwacht dat dat dit in 2016/2017 groeit naar 86 miljoen ton.

Staatsvoorraden

In eerste instantie ging het Amerikaanse ministerie van landbouw nog uit van een import van 87 miljoen ton. Maar de Chinese overheid bouwt de staatsvoorraden af, waardoor minder import nodig is.

China onderzoekt dumping DDGS uit Verenigde Staten

China onderzoekt ook de dumping van DDGS uit de VS. Dat is een bijproduct van de ethanolproductie uit mais. De landbouwraad verwacht dat de export van DDGS vanuit de VS daardoor afneemt, waardoor de behoefte aan sojameel als voergrondstof weer toeneemt. Daardoor kan de soja-import nog verder groeien, verwacht de landbouwraad.

Of registreer je om te kunnen reageren.