Akkerbouw

Nieuws 1438 x bekeken

Gratis app voor aanpak aardappelmoeheid

Akkerweb, het online geo-informatieplatform van Agrifirm Plant en Wageningen UR, heeft een gratis app gelanceerd om telers te helpen in de strijd tegen aardappelmoeheid.

Als een AM-besmetting is gevonden op een perceel, kan met de app NemaDecide Geo direct de bestrijdingsstrategie worden vastgesteld; dat meldt Agrifirm. De app berekent op basis van de uitslag voor de pootgoedteelt hoe groot de besmetting is. Voor de consumptie- en zetmeelaardappelteelt berekent de app het verwacht opbrengstverlies. De app toont verschillende maatregelen en het effect hiervan op de omvang van de besmetting, de opsporingskans of op het opbrengstverlies.

Bemonsteringsuitslag op Akkerweb

Inspectie- en onderzoeksbedrijf Vinçotte ISACert biedt de bemonsteringsuitslag aan op Akkerweb. Ook laboratorium Eurofins Agro biedt binnenkort bemonsteringsuitslagen aan op het platform. Uitslagen van andere bemonsteraars, zonder geo-informatie, kunnen eveneens worden ingevoerd voor het effect van verschillende maatregelen op de besmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.