Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

ABN Amro: druk op graanprijs en hogere suikerprijs

Het nieuwe graanseizoen 2016-’17 is gestart met opnieuw lage prijsniveaus. De toenemende tarwevoorraden blijven drukken op de prijzen.

De tarweprijs ligt nu 20% lager dan een jaar geleden en heeft het laagste niveau bereikt in tien jaar. Daarentegen beweegt de suikerprijs zich rond het hoogste niveau in vijf jaar tijd. Sinds het begin van dit jaar is de suikerprijs al met meer dan 50% toegenomen. Dat schrijft ABN Amro in de Agri-Monitor.

Oplopende tekorten op suikermarkt

Voor de graanprijs verwacht de bank dat de prijs zich ook komend jaar op een relatief laag niveau zal handhaven. Door de oplopende tekorten op de suikermarkt gaat de bank er vanuit dat de suikerprijs zich op het huidige hoge niveau zal handhaven, ondanks de afschaffing van de suikerquotering in de EU in 2017.

Voor sojabonen verwacht ABN Amro een gematigde prijsstijging. Een nieuwe recordproductie gaat samen met een sterke groei van de vraag, met name vanuit China.

Eén reactie

  • ed12345

    Ik snap het al 25 jaar niet Elke keer denk ik er komt een kentering in de soyaprijzen Goed ze zijn wel eens iets lager maar echt lage prijzen is nog niet gebeurd Ondanks de enorme areaal toename

Of registreer je om te kunnen reageren.