Akkerbouw

Nieuws

Egypte laat opnieuw Europese tarwe links liggen

Caïro – Egypte koopt 120.000 ton tarwe in Rusland. Er werd 1,4 miljoen ton tarwe aangeboden in de laatste Egyptische tender.

Dat is de helft meer dan gebruikelijk. Het geeft aan dat er veel tarwe in de aanbieding is. Franse tarwe werd 10,5 procent goedkoper aangeboden dan in de tender van twee weken geleden, maar door het Egyptische inkoopbureau Gasc nog te duur bevonden.

De Russische exporteurs profiteren van de koersdaling van de roebel. Die daalde de laatste maand meer dan 10 procent in waarde ten opzichte van de dollar. De roebel daalde harder in waarde dan de euro. Dat maakt Russische tarwe goedkoop voor importeurs. Egypte is de grootste tarwe importeur in de wereld. Het land kocht sinds 1 juli 770.000 ton tarwe op de wereldmarkt, waarvan 530.000 ton uit Rusland.

Of registreer je om te kunnen reageren.