Akkerbouw

Nieuws

Uienverwerker Oomen Agro onder de hamer

Marknesse – Uienverwerker Oomen Agro wordt geveild. Het bedrijf in Marknesse, opgericht in 2000 en met een jaaromzet van 25.000 ton uien, ging vorig jaar november failliet.

Het bedrijf was in de financiële problemen gekomen door de smalle marges in de sorteersector en de toegenomen Nederlandse sorteercapaciteit in de afgelopen jaren. Ook het niet nakomen van betalingsverplichtingen van afnemers speelde Oomen Agro naar eigen zeggen parten.

Desondanks was er net geïnvesteerd in een nieuwe verwerkingslijn voor het sorteren en verpakken van uien. De machines worden geveild via Troostwijk Veilingen. De kijkdag is op 13 juni aan de Vollenhoverweg 25 in Marknesse. De veiling sluit 16 juni. Biedingen kunnen na registratie online worden uitgebracht.

"Het is echt jammer dat Oomen Agro het niet heeft volgehouden", zegt Stef Hooijman, landbouwspecialist bij Troostwijk Veilingen. "Het bedrijf bewaarde, sorteerde, verpakte en verhandelde uien voor vele klanten. De handel ging over de hele wereld. In 2011 is er nog geïnvesteerd in een nieuw machinepark. Maar desondanks bleek het bedrijf niet opgewassen tegen de moordende concurrentie. De verwachting is dat er vanuit heel Europa belangstelling is voor deze veiling."

Of registreer je om te kunnen reageren.