Akkerbouw

Nieuws 1871 x bekeken

Engelse teler denkt niet langer in chemie-oplossingen

Boothby Graffoe - Bij Engelse telers heeft een omslag van denken plaatsgevonden wat betreft de bestrijding van resistente duist. Dat concludeert duistdeskundige Richard Hull van het Britse onderzoeksinstituut Rothamsted Research op het graanevenement Cereals.

Op 10 en 11 juni werd Cereals gehouden in het gehuchtje Boothby Graffoe, vlakbij Nottingham. Alle Britse onderzoeksinstituten hebben een infostand op de beurs. "Kwamen twee jaar terug de telers op de stand vragen of chemie oplossingen biedt tegen het resistent geworden onkruid, nu vragen ze welke teeltmaatregelen kunnen helpen." Een hogere zaaidichtheid, een ruimere rotatie met zomergerst en/of bieten in plaats van wintertarwe, later zaaien en af en toe weer ploegen in plaats van niet-kerende grondbewerking kunnen helpen het vervelende onkruid in toom te houden, blijkt uit proeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.