Akkerbouw

Nieuws 1198 x bekeken

Wisselende prestaties in zetmeelcampagne

Veendam – Zetmeelbedrijf Avebe neemt veel variaties waar in de aardappelcampagne, die nu echt goed op gang is gekomen. De fabrieken draaien nagenoeg op volle capaciteit.

Door de weersextremen van dit seizoen zijn er regionale verschillen in de aanvoer. In sommige gebieden is sprake van achterstand in het leverschema vanwege slechte omstandigheden aan het begin van het groeiseizoen.

De oogstomstandigheden zijn nu goed, hoewel er lokaal wel hinder is van de overvloedige neerslag die eerder dit najaar viel.

Tarragehalte bovengemiddeld

De opbrengsten in zowel tonnen als zetmeel zijn erg wisselend, mede door sterke verschillen in neerslag in verschillende stadia van het groeiseizoen. Het tarragehalte is tot op heden bovengemiddeld. Met het grootste deel van de campagne voor de boeg, stelt Avebe, is het nog te vroeg om hier concrete uitspraken over te doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.