Akkerbouw

Nieuws 4031 x bekeken 2 reacties

Potato Masters failliet, werknemers op straat

Deinze - De dertig werknemers van het Belgische aardappelbedrijf Potato Masters staan op straat. Net voor Kerstmis vroeg Potato Masters faillissement aan. De voorgenomen overname door Pomuni is van de baan, meldt de Belgische site Vilt.

Potato Masters verhandelde in 2013 nog 80.000 ton aardappelen, goed voor een omzet van €50 miljoen. "Het personeel is de dag voor Kerstmis zonder uitleg op straat gezet, zonder enig perspectief voor de toekomst", zegt Kris Fortie, secretaris Voeding en Diensten van vakbond ACV. "Wij hebben vanuit de vakbond geprobeerd contact op te nemen met het bestuur van Potato Masters, maar tot nog toe kregen we nog geen antwoord."

De Rechtbank van Koophandel heeft een curator aangesteld. In september vorig jaar meldde Potato Masters, gevestigd in het Belgische Deinze, dat het zou worden overgenomen door het familiebedrijf Pomuni. Diverse media berichten dat de overname is teruggedraaid vanwege het faillissement, maar beide bedrijven willen geen toelichting geven.

De bedrijven streefden naar een overname om hun positie op de Europese aardappelmarkt te verstevigen. De afzet van aardappelen in Europa groeit niet meer. De bedrijven wilden door de overname voordelen halen uit schaalvergroting en samenwerking. Pomuni verhandelt jaarlijks rond de 200.000 ton aardappelen en realiseerde in 2013 een omzet van €95 miljoen. Het heeft vestigingen in België en Frankrijk. Potato Masters heeft vestigingen in België, Frankrijk en Spanje.

Laatste reacties

  • marc47

    Pomuni verhandeld 200 000 ton met 95mlj omzet = 475€/ton
    Potato Masters 80 000 ton met 50mlj omzet = 625€/ton
    Die van 62.5ct gaat failliet en die van 47.5ct wou het overnemen ????

  • aqwzsx12

    kwestie van kunnen rekenen...

Of registreer je om te kunnen reageren.