Akkerbouw

Nieuws

Test met zomertarwe voor biologische teelt

Apeldoorn – Agrifirm Plant heeft proefvelden aangelegd met biologische zomertarwe op het PPO-proefbedrijf Broekemahoeve in Lelystad.

Dat is gebeurd samen met het Louis Bolk Instituut en de bakkerijen Zonnemaire en Verbeek. Voor de biologisch-dynamische tarweteelt is een vergelijkbare proef aangelegd bij de maatschap Vos in Kraggenburg.

De coöperatie zoekt nieuwe rassen voor de biologische tarweteelt. In verschillende rassen is de laatste jaren de resistentie tegen gele roest doorbroken. Tarwerassen voor de gangbare teelt zijn niet automatisch ook geschikt voor de biologische teelt, meldt Agrifirm. Veel rassen voor de gangbare teelt zijn onvoldoende resistent tegen gele roest en halen niet de vereiste bakkwaliteit. Nu is alleen het zomertarweras Lavett beschikbaar voor de biologische teelt. Naast Lavett vermeerdert Agrifirm Plant sinds dit jaar ook het ras Lennox.

Of registreer je om te kunnen reageren.