Akkerbouw

Nieuws 1213 x bekeken 4 reacties

Europese Commissie verhoogt prognose graanoogst weer

Den Haag - De Europese Commissie verhoogt de EU-graanoogstprognose voor het seizoen 2014/'15 met 1,3 miljoen ton tot 304,6 miljoen ton. Dat blijkt uit de op donderdag 24 juli door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gepubliceerde graanbalans.

Volgens de diensten van de Europese Commissie zal bij een verbruik van 279 miljoen ton (inclusief verliezen) de theoretische eindvoorraad op 30 juni 2015 zijn toegenomen tot 40,4 miljoen ton. Dat is in theorie voldoende om te voorzien in 7,51 weken consumptie van de EU. Op 1 juli jongstleden was de beginvoorraad 32,6 miljoen ton, slechts toereikend voor 6,08 weken consumptie. Het jaar daarvoor bleef er nog minder over, net voldoende voor 5,29 weken.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Ik ga ervanuit dat die 304,6 niet gehaald wordt.

 • jan hien

  het voer word straks nog gratis gebracht als er zoveel overschot komt

 • massy

  Het voer word bijna gratis.

 • agro1

  voer is al aan symbolische prijs en nog wordt het tegen ruime vergoeding aangelengd met afval uit de chemische en farmaceutische industrie. dit heet ook wel afvalverwerking of recyclage, haha. leve het einde van de voedselketen: de mens!!!! ciolos boppe!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.