Akkerbouw

Nieuws

Avebe gaat meer eiwit produceren

Gasselternijveen – Avebe gaat de productie van de eiwitfabriek Solanic vervijfvoudigen.

De uitbreiding begint in het najaar van 2014 en moet operationeel zijn in de campagne van 2015. Dat meldt de website VMT.

Avebe startte in 2007 met Solanic. De fabriek in Gasselternijveen haalt het eiwit uit het aardappelvruchtwater. Dat blijft over nadat het zetmeel uit de aardappel is gewonnen.

De vraag naar aardappeleiwitten laat een duidelijke groei zien, meldt een woordvoerster van Avebe in een toelichting. "Een uitbreiding van de fabriek is dan ook een logische stap. De investering is gericht op de productie en verkoop van hoogwaardige ingrediënten op basis van aardappeleiwit. Dat is een belangrijk onderdeel van de strategie van Avebe."

De bouw van de fabriek begint in het najaar van 2014, zegt de woordvoerster. "De fabriek zal operationeel zijn in de campagne van 2015 en richt zich volledig op functionele eiwitten uit aardappelen. Ingrediënten op basis van dit hoogwaardig plantaardig eiwit vinden wereldwijd hun weg in voeding."

Of registreer je om te kunnen reageren.