Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

Tarweoogst begonnen in Texas

Austin – De tarweoogst is deze week begonnen in Texas. De hectareopbrengsten van de eerste percelen is 40 procent lager dan vorig jaar. Toen lag de opbrengst ook al onder het gemiddelde door een koud voorjaar.

De US Wheat Associates (USWA) meldt dat de oogst van harde wintertarwe is begonnen in het centrale deel van Texas. De Amerikaanse staat heeft veel last van langdurige droogte. Dat verklaart volgens USWA de erg lage hectareopbrengsten. De droogte trof grote delen van Texas, Oklahoma, Kansas en het zuidoosten van Colorado. In mei liep de temperatuur soms op tot 40 graden.

Daarnaast bracht nachtvorst op 15 april nog extra schade toe aan de tarwe in Texas, Oklahoma en het zuiden van Kansas. De tarwe zat net in een fase dat het slecht is bestand tegen vorst, stelt de USWA.

In de Amerikaanse staten ten noorden en noordwesten van Kansas staat de tarwe er veel beter voor. Maar de USWA denkt niet dat deze tarwe de opbrengstdaling in de zuidelijke staten kan compenseren.

Eén reactie

  • ed12345

    Natuurlijk 40% is een hele boel maar als ik de combine jongens (Die beginnen nu in Texas om in October boven in Saskachewan Canada te eindigen) moet geloven komt de grote hap uit noordelijker staten oa Washington state

Of registreer je om te kunnen reageren.