Akkerbouw

Nieuws 458 x bekeken

Kleiner aardappelareaal in Portugal

Lissabon - Portugal teelt dit jaar ongeveer 5 procent minder aardappelen dan vorig jaar. Dat meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. De akkerbouwers teelden vorig jaar zo'n 25.000 hectare aardappelen. Dit voorjaar is dat afgenomen naar 23.000 hectare.

Volgens AMI is de belangrijkste oorzaak de natte winter. Daardoor konden veel aardappelen niet worden gepoot. Vooral telers van vroege aardappelen konden pas zo laat poten, dat de aardappelen niet meer vroeg op de markt gebracht kunnen worden. Dit betekent over het algemeen dat de telers lagere prijzen krijgen.

Daarnaast is door de nattigheid in de winter en het voorjaar de opkomst van de aardappelen heel wisselend. Normaal willen de telers in de regio's met de meest gunstige klimaatomstandigheden de eerste nieuwe aardappelen rond deze tijd op de markt brengen. Dat gaat dit jaar in veel gevallen niet lukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.