Akkerbouw

Nieuws 973 x bekeken

Certificaat voor hygiëneprotocol ringrot

Den Haag - Pootaardappeltelers kunnen zich vanaf dit jaar laten certificeren voor het PCC Hygiëneprotocol Ringrot. Het protocol is bedoeld om verspreiding van een eventuele ringrotbesmetting te beperken, meldt LTO-Noord.

Het protocol is een initiatief van de LTO Werkgroep Pootaardappelen en de Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), die samenwerken in de Pootaardappel Contact Commissie (PCC). Pootgoedtelers kunnen zich aanmelden voor het protocol via het NAK-Loket. Aardappelverwerkers kunnen dat doen met een inschrijfformulier op de website van keuringsdienst NAK. Handelaren, afnemers, transportbedrijven en wasplaatsen kunnen zich melden bij NAO.

Volgens LTO wordt het hygiëneprotocol ondersteund door LTO-Akkerbouw, NAV, NAO, transporteurs, wasplaatsen en centrale verwerkers. Het protocol is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Productschap Akkerbouw en NAO.

Of registreer je om te kunnen reageren.