Akkerbouw

Nieuws

Aardappelverwerking trekt verder aan

Zoetermeer – De Nederlandse aardappelverwerking is in maart verder toegenomen. In totaal werd in die maand 311.500 ton aardappelen verwerkt, blijkt uit cijfers van het Productschap Akkerbouw.

Een jaar geleden bleef de maandelijkse verwerking van aardappelen onder de 300.000 ton per maand. In maart 2013 werd 292.500 ton verwerkt. Daarmee is de verwerking in maart 6,5 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar.

Er worden vooral meer importaardappelen verwerkt, want de hoeveelheid Nederlandse aardappelen in de verwerking is maar een fractie groter dan een jaar geleden. In maart van dit jaar werd 105.000 ton aardappelen geïmporteerd voor de verwerking, vorig jaar was dit 87.500 ton. Dit heeft tot gevolg dat het aandeel van de import in de verwerking is toegenomen tot 33,7 procent, tegen 29,9 procent in maart vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.